Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Privatleasing

Publicerad 3 jun 2019 12:34

Privatleasa ännu billigare – välj en begagnad bil

Volvo XC70.

Volvo XC70.

1/3

Foto: VOLVO

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

2/3

Foto: VOLKSWAGEN

Mercedes E-klass.

Mercedes E-klass.

3/3

Foto: MERCEDES

För första gången kommer privatpersoner i Sverige kunna privatleasa en begagnad bil. Billigare och säkrare, enligt Kvdbil.

– Den som ”releasar” sin bil via oss behöver inte bry sig om bilens framtida värde, utan kan bara lämna tillbaka den till oss när leasingperioden är till ända, säger Lars Nykvist, vd på Kvdbil.

Men ska du komma undan billigt är du hänvisad till något mindre bilar. Ju större de är, och ju mer exklusiv modell du vill ha, desto dyrare blir det.

Men nu kommer något som, enligt Kvdbil, ska öppna för fler valmöjligheter. Bilauktionsfirman erbjuder, i samarbete med Autolease, privatpersoner att leasa en begagnad bil.

– Det här är helt unikt och första gången i Sverige som det blir möjligt att leasa en begagnad bil. Med ”releasing” hos Kvdbil får du som privatperson eller företagare ett enkelt, tryggt och flexibelt bilägande, säger Lars Nykvist, vd på Kvdbil.

LÄS ÄVEN: Här är 10 dyra fällor med privatleasing 

Buda hem bilen – välj sedan att privatleasa

I grunden fungerar privatleasingen av en begagnad bil hos Kvdbil på samma sätt som om bilen varit ny.  Du behöver inte betala någon kontantinsats och väljer själv både hur lång leasingperioden och körsträckan ska vara. Bilgaranti ingår. När leasingperioden är över lämnar den som leasat bilen tillbaka den till Kvdbil.

– Det här är ett bekymmersfritt och prisvärt finansieringsalternativ som har många fördelar. Förutom att man kan anpassa hur länge man vill leasa bilen efter behov och livssituation, behöver den som ”releasar” sin bil via Kvdbil inte bry sig om bilens framtida värde, utan kan bara lämna tillbaka den till oss när leasingperioden är till ända, säger Lars Nykvist.

Skillnaden mot att privatleasa en ny bil är att här behöver du först buda hem bilen hos Kvdbil och därefter väljer du om du vill köpa eller privatleasa den.

Möjligheten att ha råd att privatleasa en större, mer exklusiv bil ökar alltså eftersom det handlar om begagnade bilar – som du kan se av nedanstående räkneexempel.