Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är 10 populäraste privatleasing-bilarna

Volvo V40 är Sveriges privatleasing-favorit.
Foto: Volvo

Var fjärde privatregistrerad bil är privatleasad.

Antalet privatleasingbilar har fördubblats det senaste året, visar statistik som MRF presenterar i dag.

Men trenden kan ha planat ut.

Privatleasing är en ägarform som har ökat mycket kraftigt det senaste året. Intresset bland privatbilister har exploderat, och hittills i år är andelen omkring 25 procent. I januari-maj registrerades 7 981 privatleasingbilar – i år är siffran 16 854 för samma period.

Men enligt Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF verkar trenden ha toppat.

– Samtidigt som vi ser en kraftig ökning jämfört med samma period förra året, så kan man konstatera att privatleasingen under detta år ”planat ut” och ligger stabilt på runt 25 procent av de privatregistrerade bilarna, säger han i ett pressmeddelande.

Privatleasing: 21 bra bilar – så mycket kostar de i månaden

Volkswagen är störst – Volvo har populäraste modellen

Volkswagen är störst på privatleasing i Sverige med en marknadsandel på 19 procent. Volvo knappar in på VW med en marknadsandel på 15 procent, följt av Renault och Seat med 8 procent vardera.

Privatleasingtrenden är mycket viktig för Seat – 80 procent av deras bilaffärer är privatleasade bilar. Många väljer också att privatleasa Mini – här är andelen 73 procent.

Även om VW är störst på privatleasing totalt sett är den populäraste modellen Volvo V40. VW Golf och Polo skuggar på andra och tredje plats.

Privatleasing: Se upp för fällorna som kan stå dig dyrt

Fler yngre skaffar ny bil

Enligt MRF:s analys är privatleasing den populäraste ägarformen bland kvinnor – 39 procent väljer att privatleasa – jämfört med totala antalet kvinnliga privatkunder på 34 procent. Privatleasingkunderna är också yngre än dem som väljer att köpa sin bil kontant eller på avbetalning. Snittåldern är 44 för kvinnor, och 45 för män, jämfört med 53 och 56 år.

Konsumenterna mer och mer vana att betala en månadshyra samtidigt som smidigheten med att slippa sälja sin bil efter tre år för många känns bra, är MRF:s förklaring.

11 smarta bilar att privatleasa

POPULÄRASTE BILARNA ATT PRIVATLEASA

Januari-maj 2016

Volvo V40 1 449

VW Golf 1 393

VW Polo 1 299

Renault Clio 760

Skoda Fabia 731

Seat Leon 700

Seat Ibiza 637

Audi A1 540

Mini 423

Peugeot 208 393

De är störst på privatleasing

Volkswagen

Volvo

Seat

Audi

Skoda

Renault

Toyota

Kia

Nissan

Mercedes

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: