6 billigaste elbilarna att privatleasa just nu

Elbilarna är fortfarande ganska dyra att köpa och då kan privatleasing av en elbil vara ett alternativ som passar dig bättre. Speciellt nu när miljöbilsbonusen på elbilarna höjs till 60 000 kronor den 1 juli.

Så vilka är då de bästa erbjudanden som finns?

Här har du de 6 elbilar som är allra billigast att privatleasa just nu – med supermiljöbilspremien inräknad.


Fotnot. Alla siffror kommer från Biloffert.se och inkluderar service och vinterhjul. Försäkring tillkommer. Priserna är uträknade efter avdragen supermiljöbilspremien på 60 000 kronor, som regleras mellan Transportstyrelsen och leasingbolaget. Bonusen är alltså redan inräknad i bilarnas leasingpris.

1. Renault Zoe

Renault Zoe är en populär elbil, både som ny och begagnad. Faktum är att den är den elbil som säljs allra snabbast som begagnad – den står alltså kvar kortast tid hos säljaren. Utökad räckvidd till 40 mil och har vunnit flera utmärkelser. När Allt om Bilar teskörde Zoe kommenterade experten bilen så här: ”Den är mjuk och bekväm men för den sakens skull inte tråkig, utan elmotorn känns tillräckligt pigg.”
Privatleasingpris: 3 310 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.


2. Nissan Leaf

Vald till Årets Miljöbil och det fordon som toppar de flesta försäljningslistor för elbilar. Ja, Nissan Leaf är världens mest sålda elbil, tekniskt extremt utvecklad och – enligt Allt om Bilars expert – den bil som på allvar kan ta upp kampen med diesel- och bensindrivna fordon. Med andra ord, den nya folk-elbilen.
Privatleasingpris: 3 990 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.


3. Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq tar bronsplatsen i denna privatleasingpris-jämförelse. Räckvidden är 28 mil och drygt 20 mil på el betyder ändå att du klarar i stort sett all tänkbar vardagskörning. Ioniq är på alla sätt en vanlig mellanklassbil från Hyundai sett till design, interiör, utrymmen och kvalitetskänsla. Ett bra första elbilsval.
Privatleasingpris: 4 311 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.


4. Volkswagen e-Up

Volkswagens minsting finns även som elbil. Med fossildriven motor är den populär att privatleasa men den har inte riktigt slagit igenom som eldrivet alternativ. Kanske behövs det en sänkning av priset för att det ska börja leasas fler e-Up i Sverige.
Privatleasingpris: 4 551 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.


5. BMW i3

BMW i3 är populär på andrahandsmarknaden (trea på mest-sålda-listan för senate halvåret, efter Nissan Leaf och Tesla Model S) och tillverkaren erbjuder en del kringtjänster till denna modell. Räckvidden är upp 20 mil och bagageutrymmet av det mindre slaget.
Privatleasingpris: 4 711 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.


6. Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf är som en vanlig Golf, med något mindre bagage. Erbjuder fin komfort och vettiga utrymmen i övrigt. Volkswagen påstår att räckvidden är cirka 30 mil, men i praktiken är den dryga 20 mil i de flesta körförhållanden – vilket är fullt tillräckligt för alla typ av vardagskörning. 
Privatleasingpris: 6 564 kr/månad, inklusive service och vinterhjul. Försäkring tillkommer.

Annons: