12 billiga privatleasingbilar

Privatleasing fortsätter att vara en allt populärare form av bilägande. Och visst är det lockande med en ny bil till fast månadskostnad.
Vi har letat fram totalt 12 riktigt billiga leasingavtal, fyra i vardera tre priskategorier, lagom till sommarens bilturer.
Här hittar du ditt nästa leasingavtal.

Seat Ibiza 1,2 – 1 685 kr/månad

SMÅBILAR: Seat Ibiza 1,2
Foto: Vistadiferent / SEAT

Det här erbjudandet hittar vi hos Atteviks anläggningar och via sajten jamforleasing.se. Troligen gäller det 1,2 TSI-motorn som också  finns med liknande erbjudanden hos andra Seat-handlare. 

Notera att det här gäller den utgående modellen av Ibiza som bekant ersätts under våren. Erbjudanden gäller  över tre  år och 1 000 mil per  år. Nya Ibiza  är klart bättre men också  dyrare. 

En stor skillnad  är ljudvolymen i kupén men det kanske  är värt lite högre ljud för att få  ner månadskostnaden, speciellt om du inte kör så  många motorvägsmil. 

Bränsleförbrukningen  är cirka dryga halvlitern per mil. Sajten biloffert.se erbjuder den här bilen för 1 784 kronor per månad och då  ingår en körsträcka på  1 500 mil per  år.Peugeot 208 1,2 Active – 1 914 kr/månad

SMÅBILAR: Peugeot 208 1,2 Active

Sajten biloffert.se listar en Peugeot 208 med en motor på 82 hästkrafter för 1 914 kronor per månad. Avtalet gäller över tre år och hela 2 000 mil per år. Notera att kostnaden för övermil skiljer på hemsidan, 15 kronor per mil eller 12 kronor per mil. 

Sånt är väldigt viktigt att notera på det avtal som du till slut skriver under. Peugeot 208 annonseras just nu flitigt på tv och det är en liten trevlig bil med hyggligt bra köregenskaper. 

Peugeot ansiktslyfte 208 för två år sedan och gick då bland annat igenom motorprogrammet. Ljudvolymen i kupén är bra i lägra farter men vill du ha det tystare behöver du kliva upp en storleksklass.VW Polo 1,2 TSI – 1 795 kr/per månad.

SMÅBILAR: VW Polo 1,2 TSI
Foto: David Jakobsson

Det ska komma en ny VW Polo efter sommaren så det här erbjudandet gäller den utgående modellen. Enligt sajten bilofferst.se gäller priset ett avtal över tre år och 1 500 mil per år, vilket är generöst. 

VW erbjuder också en del deal där du bara behöver betala 7,50 kronor per övermil och du får tillbaka 3,75 kronor per mil om du kör mindre än 1 500 mil per år. 

VW Polo är den lite mer eleganta småbilen med interiör, instrumentering och teknik som förstås påminner om större VW Golf och Passat. Här får du autobroms, manuell luftkonditionering och bluetoothkoppling till telefonen.Renault Clio 1,2 Zen – 1 590 kr/månad

SMÅBILAR: Renault Clio 1,2 Zen

Det är sajten jamforleasing som hittar erbjudandet på den klassiska småbilen Clio hos Atteviks anläggningar. Över tre år och 1 500 mil per år vill Atteviks ha 1 590 kronor per månad. 

Renaults lilla Clio har några år på nacken nu men de lite speciella formerna har åldrats med behag. Här ingår bland annat farthållare, eluppvärmda framsäten och bluetooth. 

Renault kommer i sommar med några uppdaterade suv:ar och har efter det förnyat hela sitt stora modellprogram. Då börjar det bli dags för nästa generation av Clio.VW Golf 1,2 TSI – 2 395 kr/månad

MELLANSTORA BILAR: VW Golf 1,2 TSI

Via sajten jamforleasing ser vi det här erbjudandet från VW:s återförsäljare. Golf förnyas under våren men det handlar inte om några jättestora förändringar. 

Det här är ändå ett väldigt bra bilval. Köregenskaperna är neutrala och följsamma och styrningen ger bra respons. Det känns tryggt och säkert att köra en Golf och du har bra innerutrymmen. 

Ljudvolymen i kupén är lägre än i de mindre bilarna och du märker storleksskillnaden i baksätet och bagageutrymmet. Erbjudandet finns hos flera VW-handlare och gäller över tre år och 1 500 mil per år.Honda Jazz 1,3 Trend – 2 427 kr/månad

MELLANSTORA BILAR: Honda Jazz 1,3 Trend

Honda säljer inte jättemånga bilar i Sverige om vi räknar bort populära suv:en CR-V. Men vi tipsar gärna om Jazz som förnyades ordentligt för knappt två år sedan. 

Jazz är småbilen som konkurrerar med ett stort baksäte – och därför placerar vi den här bland de mellanstora bilarna. Behöver du en stadsbil för att skjutsa människor i så är det här ett bra val. Erbjudandet hittar vi på sajten biloffert.se och månadsavgiften gäller över tre år och för 1 500 mil per år. 

Notera att det finns en avgift på 12 kronor per övermil. Bränsleförbrukningen för 1,3-litersmotorn ligger på dryga halvlitern, en normal siffra för en liten bil med bensinmotor.Renault Captur 1,2 – 1 890 kr/månad

MELLANSTORA BILAR: Renault Captur 1,2

Det är Bilias anläggningar som just nu har en kampanj på Renaults lilla suv Captur. Ja, om det går att kalla den här bilen för en suv. Du sitter högt och fint men sett till utrymmen så är det här mer än småbil på gränsen till mellanklass. 

I praktiken en lite högre Clio. Kampanjpriset är ändå bra och du får en trevligt designad bil över tre år och 1 500 mil per år för under 2 000 kronor per månad. Vissa Captur-ägare har klagat på småfel och det kan förstås vara irriterande med många verkstadsbesök. 

Men å andra sidan är det väl bra då att bara leasa bilen. Captur finns tyvärr inte med fyrhjulsdrift. Förbrukningen springer iväg uppåt sex deciliter per mil.Nissan Juke DIG-T 1,2 – 2 899 kr/månad

MELLANSTORA BILAR: Nissan Juke DIG-T 1,2

Du har säkert inte missat Nissans lite speciellt designade suv Juke ute på vägarna. När Nissan först presenterade Juke avslöjade de att inredningen var inspirerad av motorcykeldesign. Ja, ja – hur det är med den saken får ni själva avgöra. Men onekligen syns den. 

Juke är till för dig som vill märkas på vägen, vill sitta lite högre men som inte bryr dig sådär jättemycket om utrymmen i baksäte och bagageutrymme. Där är inte Juke större än en vanlig mellanklassbil, trots att den ser större ut på vägen. 

Motoralternativet är en 1,2-liters bensinare med framhjulsdrift och sexstegad manuell låda. Det är vanligt att leasingbilarna saknar fyrhjulsdrift och automtlåda – sånt kostar lite för mycket. Att leasa en rolig Juke under tre år och 1 500 mil per år blir en kul upplevelse. Erbjudandet finns på sajten carplus.seVolvo V90 D3 Business – 4 695 kr/månad

STORA BILAR: Volvo V90 D3 Business

Jag har precis avverkat en testvecka med Volvos finfina V90. När bilen lanserades testade vi den med den större D5-motorn men även med den mindre kraftfulla dieseln erbjuder V90 komfort i högsta klass. 

V90 är en stor och mycket rymlig bil och du behöver vara medveten om att den också tar plats på vägen. Det är fin respons i styrning och chassi och mycket lågt väg- och motorljud. 

Volvo V90 är bara dryga året gammal så vi har inte sett de allra bästa kampanjerna på bilen – men de kommer, var så säker. Volvo tänker inte missa privatleasinghypen. Att få en V90 för en bra bit under 5 000 kronor per månad är ändå en mycket bra affär.


Skoda Octavia Kombi 1,0 TSI – 2 495 kr/månad

STORA BILAR: Skoda Octavia Kombi 1,0 TSI

Skoda Octavia är av tradition en mellanklassbil. Men i takt med att VW-gruppen förändrat sina modeller har Octavia växt till sig och är i dag sett till bagageutrymme och baksäte näst intill att jämföra med en gammal Volvo V70. Prismässigt är ändå Octavia kvar i mellanklassegmentet. För vad sägs om en stor och rejäl Octavia-kombi för under 2 500 kronor per månad?

Avtalet gäller över tre år och 1 500 kronor per år. Motorn är den lilla enlitersbensinaren vilket är en viss nackdel om du ska använda bilen för att lasta mycket eller köra många motorvägsmil. 

Du får också en hyggligt hög utrustningsnivå och garanterat väldigt trygga och problemfria mil. Haken? Ja, skulle väl vara att det här är ett lite väl tråkigt och förnuftigt val.


Peugeot 308 1,6 SW – 2 499 kr/månad

STORA BILAR: Peugeot 308 1,6 SW
Foto: Andreas Libell / EXPRESSEN LIBELLFOTO

Car of The Year 2014 håller fortfarande och nu börjar Peugeot rea ut sina 308:or. Vi hittar erbjudandet på sajten jamforleasing.se – även om priset varierar lite runt 2 500 kronor – och det gäller för tre år och 1 500 mil per år. 

308 har åldrats på ett bra sätt och både instrumentering och interiör håller fortfarande bra klass jämfört med konkurrenter. Notera också att du få en lite större motor än hos flera av de andra mellanklasskombisarna - vilket är en fördel om det här är en bil som du ska ut och åka långt med.

Erbjudandet finns hos flera av Peugeothandlarna runtom i landet och jag tror också att det går att pruta ner priset ytterligare någon eller några hundralappar per månad


Seat Ateca 1,0 TSI – 2 995 kr/månad.

STORA BILAR: Seat Ateca 1,0 TSI

Det här var en av de allra finaste bilnyheterna förra året. En väldigt lagom och snygg suv till ett väldigt bra pris. Seat tillhör också de bilmärken som satsar allra mest på privatleasing och just nu pågår en kampanj på Ateca på 2 995 kronor per månad för ett avtal över tre år och 1 500 mil per år. 

Enda nackdelen skulle väl vara att du får nöja dig med den mindre enlitersbensinaren. Men är du försiktig med högerfoten och inte hetsar så kommer du inte att märka av bristen på vridmoment och hästkrafter speciellt mycket. 

Här ingår det bland annat adaptiv farthållare, backkamera, klimatanläggning och ett bra infotainementsystem. Prova också att pruta någon hundralapp eller två – det borde gå.

Annons: