Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Privatleasing

Publicerad 23 feb 2016 13:40

10 privatleasingklipp just nu

Med våren kommer värmen till svenska bilhallar. Och flera återförsäljare har laddat upp med fina erbjudanden till privatleasingkunder.

Vi har samlat 10 bilar som för rätt köpare blir ett bra bilägande under avtalsperioden. Men tänk på att före du skriver under behöver du granska vad avtalet innehåller ordentligt. Och tänk på att speciellt studera villkoren för hur bilen ska lämnas tillbaka efter avtalstiden - så att du slipper dyra överraskningar. Här intill kan du läsa allt om leasingfällorna du ska undvika. Men nu till det roliga - de bästa privatleasingklippen just nu.

Och klickar du igenom alla de 10 så bjuder vi på tre bilar som du ska se upp med.

1. Mitsubishi ASX 1,6

En liten och behändig suv med bra insteg och relativt hög markfrigång. www.leaseonline.se har ett erbjudande med en bensinmotor på 117 hästkrafter, Comfort Plus-utrustning och framhjulsdrift för 3399 kronor per månad. Fyrhjulsdrift kostar 600 kronor till vilket det kan vara värt om du kör mycket på vintern. Men erbjudandet gäller en körsträcka på 1000 mil per år. Det blir dyrare om du kör mer. Bagageutrymmet är också en avgörande fråga - ASX är inte jättestor.2. Hyundai i20

När Hyundai visade nya i20 hamnade de lite illa till i själva lanseringsfasen i Sverige. Därför är det här en lite bortglömd bil - trots att bilen fått massor av beröm i olika jämförelsetester. En av de allra bästa småbilarna. På Hyundais hemsida är det lätt att hitta olika privatleasingalternativ och ett just-nu-erbjudande på den här bilen ligger på 2319 kronor per månad. Då får du en 1,2-litersmotor och Comfort-paket. Det är lätt att på sajten direkt se vad till exempel automatlåda och mer utrustning kostar extra per månad.
3. Volvo V40 CC

Volvo har extra bra privatleasingerbjudanden på samtliga sina modeller utom nya 90-serien hela mars månad ut. Bland annat har Volvo satt en körsträcka på 1500 mil per år som standard. Vi har sett ut V40 Cross Country - en riktigt bra Sverigebil för den som inte behöver ha en massa lastutrymme. Med en D2-motor stannar månadskostnaden på 3270 kronor per månad.

Volvo ska i nästa vecka visa en ansiktslyft V40 så kanske går det att pruta ner det här priset ytterligare någon hundralapp per månad.
4. Mazda CX-3 2,0

Kommentar: Mazdas små-suvar CX-3 och CX-5 har fått massor med beröm. På sajten leaseonline.se finns en CX-3 med tvåliters bensinmotor på 120 hästkrafter, Core-utrustning och framhjulsdrift för 3150 kronor per månad. Chassit är något mjukt men det ger bra komfort. Bilen fanns med i Årets Bil 2016-utvärderingen och fick ett antal finalröster. Mazda har bra fart på sin försäljning men något glest återförsäljarnät. Med privatleasing behöver du inte oroa dig för om värdeminskningen blir större än vanligt.5. Mercedes E-klass kombi

Mercedes är långt ifrån den typiska privatleasingbilen. Men om de verkligen räknar på det så kan det vara läge just i vår. En E 220 diesel kombi och SE Edition med en körsträcka på 1500 mil per år kostar på Mercedes sajt 5401 kronor per månad. Mercedes rear ut sina E-klassbilar så även ett privatköp kan vara bra men runt hörnet väntar en helt ny - och verkligen helt ny - E-klass som kommer att få andrahandsvärdet på gamla E-klass att rasa. Det raset slipper du med privatleasing - och du får en väldigt bra och komfortabel bil i tre år.
6. BMW 218i Active Tourer

Det här är verkligen en personlig favorit. På BMW:s sajt är det också enkelt att navigera fram till aktuella erbjudanden. En Active Tourer 218i kostar från 3095 kronor per månad, mecd en körsträcka på 1000 mil per år. Då får du en framhjulsdriven BMW med mycket bra köregenskaper och bra komfort på samtliga fem sittplatser. Bagageutrymmet är inte det allra största men fullt tillräckligt för en normalfamilj. Precis som många andra debiterar BMW 12,50 kronor per extra mil så det gäller att få körsträckan rätt från början.7. Peugeot 208 1,2

Precis som Hyundai i20 är det lätt att glömma bort Peugeots nya 208. 308 fick massor av beröm och utsågs till Årets Bil medan lilla 108 fått mycket kritik. 208 ligger närmare 308 än 108 - vi lovar. Och därmed får dem vara med i det här fina sällskapet. En 208 med en liten bensinmotor på 1,2 liter och 68 hästkrafter kostar rimliga 2327 kronor per månad på sajten leaseonline.se Visst är motorn i minsta laget men ska du ha en pigg, rymlig och körbar stadsbil med fyra dörrar så är det här ett bra alternativ. Och det finns förstås större motorer - med lite högre prislapp.8. DS3 Store Edition

Sajten carplus - som är en del av Daimlers car to go-koncept och Hedin Bil - listar privatleasingavtal från ett antal bilmärken. Här finns lite udda DS med. DS är som bekant Citroëns systermärke och än så länge omfattar märket mest lyx- och designvarianter av Citroënbilar. Vi hittar fräcka DS3 Store Edition för 2295 kronor per månad. Det är en tredörrarsbil och visst är det en chansning. Men det är också bland annat det som är kul med privatleasing. Du behöver inte fundera så mycket på värdeminskningen för ett udda bilval utan gå direkt på en känsla. Gillar du DS - ja, kör den då i tre år mest för skoj.9. Audi A1 1,0 TFSI

Här är hela listans absoluta favorit. En körglad Audi A1 med enlitersmotorn på 95 hästkrafter inklusive försäkring och en körsträcka på 1500 mil per år för 2390 kronor per månad. På Audis hemsida kan du åka lite med körsträckan så att du kommer ännu närmare två tusenlappar.

Du får en bil med mycket bra köregenskaper och den är väldigt lättkörd i stadstrafik. Bilen har också fem dörrar så det är enkelt att komma in i det lilla baksätet. Är du ute efter en andrabil eller en bil för stadstrafik är det här ett bra val. Och du åker också bra under längre turer - om det är du och en passagerare.10. Toyota Auris

Toyota var tidigt ute med det de kallade prenumeration på bilar. Då lämnar du en depositionsavgift men kan sen byta bil vartannat år. Nu har Toyota kompletterat med rena privatleasingerbjudanden motsvarande de andra i branschen. Men det är inte helt lätt att räkna och jämföra på Toyotas sajt. Därför hittade vi en Toyota-handlare i Göteborg som kunde presentera ett frånpris på 2812 kronor per månad för en Toyota Auris 1,2 Turbo 5D. Här finns också information om ett tillägg på 301 kronor för hybridversionen. Auris är vår favorit i Toyotaprogrammet och priset är rimligt för en kvalitetsfull bil.11. Se upp med de här:

Peugeot 108: Syskon till Citroën C1 och Toyota Aygo. Inte alls någon bra bil och det finns betydligt bättre småbilar om det är det du vill ha. Du kommer inte att gilla den här.

Nissan Micra: Nissan håller på att utveckla en ny Micra och det behövs verkligen. Låg kvalitetskänsla och inte värd pengarna.

Subaru XV: Flera säljare har kampanjpris på Subarus modell XV. Men låt dig inte luras - du kommer att bli besviken på den här bilen. Högt vägljud och tveksam kvalitet.