Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från SweGaming AB
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 7 jan 2021 13:05

Uppdaterad 13 jan 2021 11:09

Kreditkort.com utser Sveriges bästa bensinkort 2021

Den ledande jämförelsesajten för kreditkort, Kreditkort.com, har släppt sin årliga lista över de bästa bensinkorten i Sverige 2021. Oavsett om man tankar ofta eller sällan så finns det pengar att spara och förmåner att ta del av med ett tankkort.

Kreditkort.com är en av de ledande jämförelsesajterna i Sverige som hjälper sina besökare att hitta det bästa kreditkortet, allt ifrån resekort och bonuskort till bensinkort. De har idag opartiskt recenserat över 100 kreditkort och i sedvanlig ordning har de nu släppt sin årliga topplista över de bästa bensinkorten för 2021. De kort som finns med i listan anses dels ha bäst förmåner samt höga användarbetyg, det vill säga de kort som Kreditkort.coms besökare anser vara bland de bästa. Alla aspekter har tagits i beaktning i samband med att listan skapades och är opartiskt sammansatt av teamet bakom Kreditkort.com.  


1. Shell Mastercard

Tankkortet från Shell anses vara det bästa bensinkortet för 2021. Med tillgång till över 900 bensinstationer runt om i Sverige (kortet gäller även på alla ST1 stationer) och en hög drivmedelsrabatt har man alltid nytta av kortet oavsett var man befinner sig. Shell Mastercard har inte någon årsavgift, drivmedelsrabatten om 15 öre/liter är alltså inte något du som kortinnehavare behöver betala för. Vidare får man tillgång till en mängd förmåner så som rabatter, exklusiva erbjudanden, cashback på alla köp och en Tanka-fel försäkring.

Avgift tas då man handlar med kortet i annan valuta än sek eller tar ut kontanter med kortet. Dessa kostnader går dock undvika och används kortet på ett smart sätt kan man kostnadsfritt ta del av en av de bästa bensinrabatterna idag.

  • 0 kr i årsavgift
  • Kreditgräns om 100 000 kr
  • 45 räntefria dagar

2. Preem Mastercard

Preem Mastercard hamnar inte långt efter Shell Mastercard och är ett omtyckt kort av såväl teamet bakom Kreditkort.com samt deras besökare. Likt Shells kort är Preems bensinkort gratis, det vill säga att kortet inte har en årsavgift. Hela 25 öre/liter ges i rabatt men detta gäller endast på bemannade stationer. Tankar man på obemannade stationer ges endast 10 öre rabatt/liter vilket är under Shells rabattnivå.

Utöver drivmedelsrabatten får man rabatt på bland annat biltvätt, köp av kaffe och mycket mer. Kortet har även en sparränta om 1,6% upp till 15 000 kr och Tanka-fel försäkring samt reseförsäkring ingår utan extra kostnad. Ett bra bensinkort för de som har möjligheten att endast tanka på Preem stationer.

  • 0 kr i årsavgift
  • Kreditgräns om 50 000 kr
  • 56 räntefria dagar

3. OKQ8 Visa

Bensinkortet från OKQ8 hamnar på en värdig tredeplats och är ett bra bensinkort men som saknar det lilla extra. Likt de två föregående korten får man drivmedelsrabatt varje gång man tankar på någon av OKQ8's stationer. Man får 20 öre rabatt/liter på bemannade stationer men endast 5 öre rabatt/liter på obemannade stationer. Kortet från OKQ8 har alltså absolut lägst rabatt då man tankar på obemannade stationer. Tidigare var denna rabattnivå högre men sedan den sänktes har kortet tappat i popularitet vilket gör att kortet idag hamnar på en tredjeplats.

Likt Shell och Preem har kortet från OKQ8 en reseförsäkring men inte en Tanka-fel försäkring. Skulle man tanka fel bränsle i bilen har man alltså inget skyddsnät att falla tillbaka på.

  • 0 kr i årsavgift
  • Kreditgräns om 100 000 kr
  • 45 räntefria dagar

Små skillnader mellan dagens bensinkort

Det väldigt få skillnader mellan bensinkorten idag. Oftast är det några ören i drivmedelsrabatten som är skillnaden eller avsaknaden av en försäkring. Jämförelsen av tankkort kan därför vara svår då det kan vara svårt att avgöra vad som faktiskt gör ett kort till det bästa bensinkortet. Simon Klaesson, ansvarig utgivare på Kreditkort.com hade detta att säga om valet av bensinkort och listan över de bästa bensinkorten 2021:

"Bensinkort är en av de svårare nischerna av kreditkort att jämföra. Olikt många andra nischer är skillnaderna mellan korten så pass små att man ofta får ett bra tankkort oavsett vilket av dem man väljer. Även om listan ovan visar på de tre kreditkort som idag anses vara bäst för drivmedelsinköp så är det också viktigt att ha i åtanke vilka stationer som finns i närheten samt var du faktiskt vill tanka. Att välja ett av korten i listan ovan utan att ha någon av de ovan nämnda stationerna i sin närhet kommer leda till att det i slutändan inte blir speciellt gynnsamt att använda kortet. 

En bra tumregel att ha då man kollar på bensinkort är att man inte skall behöva ta en omväg för att tanka bilen. Du lägger då extra pengar på drivmedel för att ta dig till bensinstationen vilket i sin tur leder att rabatten inte längre håller ett lika högt värde. Se till att ditt val i slutändan hamnar på ett kort som inte kräver att du behöver ta en omväg för att tanka bilen och som har andra förmåner som du värderar högt", säger Simon Klaesson, ansvarig utgivare på Kreditkort.com.

Kreditkort.com är en ledande jämförelsesajt av kreditkort i Sverige som ägs och drivs av Swegaming AB med säte i Göteborg. Sedan våren 2017 har vi erbjudit kostnadsfria jämförelser och recensioner av kreditkort. Vi listar idag flera välkända kort och har ett stort antal besökare från hela Sverige.

Av SweGaming AB
Cision News