Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Charge Amps
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 19 nov 2020 08:00

Så lyckas bostadsrättsföreningen med laddstationer för elbilar

Det finns nu över 160 000 laddbara bilar i Sverige och antalet växer varje månad. Samtidigt släpar antalet laddstationer efter och därför finns det många bostadsrättsföreningar runt om i Sverige som vill hjälpa sina medlemmar att ladda sina bilar på ett tryggt och kostnadseffektivt sätt. Charge Amps som är ledande experter på laddning har satt samman tips till de föreningar som ska ta beslut i frågan.

”Att installera laddstationer handlar inte bara om att tillgodose de ökade behoven från medlemmarna,” säger Felicia Nygård på Charge Amps. ”Vi ser också hur tillgång till laddstationer allt mer påverkar värdet på bostadsrätterna i föreningen när man ska sälja.”

Fem tips från experterna

  1. Krångla inte till det. Investera i utrustning och mjukvara som är lätta att använda och som underlättar administrationen. Då kan det kännas tryggt om föreningen valt utrustning och appar som är lätta att förstå och använda
  2. Tänk på klimatet. Är det något som växlar i Sverige så är det vädret och på våra breddgrader kan det bli rejält kallt. Välj därför utrustning som är testat för användning i nordiskt klimat, så slipper ni att laddkabel blivit till is.
  3. Allt avgörs på totalen. Det är lätt att lockas av ett lågt installationspris, men investeringen som föreningen gör sträcker sig långt bortom att utrustningen kommer på plats. Jämför totalkostnaderna över tid innan ni tar beslut.
  4. Synca med huset. Välj lösningar med bra mjukvara som styr effekten och optimerar laddningen mot övriga belastningar i fastigheten. På det sättet kan ni få tydlig översikt och mesta möjliga effekt till lägsta möjliga pris för medlemmarna.
  5. Håller över tid. Eftersom de laddstationer ni väljer troligtvis kommer finnas kvar under lång tid kan det vara värt att välja utrustning som är estetiskt tilltalande. Välj också en leverantör som kommer fortsätta utveckla den viktiga mjukvaran under lång tid framöver.

För ytterligare information kontakta:

Felicia Nygård, Kommunikations- och marknadschef, Charge Amps AB
+46 (0)73 503 50 72
felicia.nygard@charge-amps.com

Om Charge Amps AB

Charge Amps AB är ett svenskt tillväxtbolag inom greentech som utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant för eldrivna fordon. Framtidens laddning ska vara snygg, enkel och kunna styras med avancerad mjukvara. Charge Amps startades 2012, då grundaren och CTIO Fredrik Jonsson började bygga användarvänliga laddkablar. Företaget har ett 50-tal anställda och laddar bilar på 32 marknader globalt. All utveckling och tillverkning sker i Sverige. Ägare förutom grundarna är bland andra Skellefteå Kraft och OK ekonomisk förening.
www.charge-amps.com

Av Charge Amps
Cision News