Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Sportal.se
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 8 okt 2020 13:24

Sammanställning Allsvenskan: Så mycket har varje klubb sålt för sedan 2010

Transferfönstret i fotbollsvärlden har stängt, och ännu ett år av fotbollsövergångar kan summeras. Vi väljer här att titta tillbaka ännu längre än så, och har sammanställt hur mycket pengar alla allsvenska klubbar sålt spelare för sedan år 2010.

Coronapandemin lade fotbollen på is, skulle driva klubbarna i konkurs och kraftigt minska frekvensen av och priserna på spelarövergångar.

När det förlängda transferfönstret slutligen stängt, så här i början av oktober, börjar saker så sakteliga återgå till det normala. Vi kan konstatera att priserna ligger på ungefär samma nivå som vilket annat år som helst och att fotbollarna på gräsplanerna rullar mer än någonsin. Klubbar kämpar dock fortfarande hårt för att få verksamheten att gå runt, och ovissheten inför framtiden är kvar.

I vår tillbakablick går vi tillbaka betydligt längre än över 2020, när vi valt att undersöka hur mycket varje allsvensk klubb sålt spelare för sedan år 2010.

Hur mycket har varje klubb dragit in på transfers?

Resultaten av sammanställningen är väl inte särskilt förvånande, men likväl intressanta. Malmö FF ligger i topp, följt av AIK och Djurgården. Östersund har sålt spelare för 12 miljoner euro bara sedan 2014, och det är lite svårt att begripa vad det blivit av alla dessa pengar.

Andra lag som sticker ut är Helsingborg och deras boom av spelarförsäljningar under tidigt 2010-tal, IFK Norrköpings extrema stabilitet efter guldet 2015 och att Hammarby börjat dra in pengar sedan Jesper Jansson kom in i klubben. Det var just Jansson som sportchefade i Helsingborg när de sålde stort, men satsningen och utgifterna därefter var stora och när resultaten uteblev rasade Helsingborg hela vägen ner i Superettan.

Om Sportal.se

Sportal.se är en självständig nätsajt som erbjuder sina läsare nyheter, krönikor, speltips och odds. Huvudfokus ligger på fotboll, men du finner uppdateringar om de flesta sporterna. Vår personal består av sport- och bettingexperter med expertis inom flera områden. Utöver att skriva artiklar om aktuella matcher och liknande publicerar de även recensioner om spelbolag, topplistor över det ena och det andra samt roliga fotbollsquiz. Centralt på Sportal.se ligger våra speltips, uppbackade av massor av statistik och olika variabler. Vi täcker matcher och tävlingar från hela världen.

Emil Sandberg support@sportal.com +4526608652

Av Sportal.se
Cision News