Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Sveaskog
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 4 jun 2020 12:30

Sveaskog och Westan i nytt logistiksamarbete

Sveaskog ingår samarbete med Westan Logistik. Avtalet omfattar transporter i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborgs län, sammanlagt 1,4 miljoner kubikmeter skogsråvara per år.


Westan Logistik genomför effektiva transporter för Sveaskog i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborg.

– Det har varit en angenäm upphandlingsprocess med många starka kandidater, men valet föll slutligen på Westan Logistik som presenterade den bästa helhetslösningen för service och pris. Det är en väl etablerad aktör som kör i området redan idag, som vi har fullt förtroende för och som även delar våra värderingar och ambitioner gällande hållbara transporter, säger Claes Scholander, logistikchef för marknadsområde Syd på Sveaskog.

Kontraktet omfattar transporter till Sveaskogs kunder i södra Dalarna, Västmanland, Uppland och delar av Gävleborgs län, sammanlagt 1,4 kubikmeter skogsråvara per år, och löper över tre år från den 1 april 2021.

Westan Logistik AB bedriver idag verksamhet från Mälardalen till finska gränsen och är fokuserade på rundvirkestransporter. Företaget driver även åkeriet Hälsingegruppen AB.

– Vi gläds åt det nya samarbetet. Det är en av de större affärerna i vår drygt tioåriga historia. Vi ser fram emot att bidra i Sveaskogs verksamhet med effektiva transporter. Det handlar om rätt kapacitet vid varje tillfälle och kostnadseffektivitet, men även om utvecklingsfrågor, säger Anders Örtendahl, vd för Westan Logistik.

– Westan Logistik är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 39001 som är standarden för trafiksäkerhet, och strävar efter att nå en hållbarare verksamhet. Mycket ligger framför oss kopplat till bättre teknik- och miljöprestanda och vi bistår gärna med det vi kan i den processen.

För mer information, kontakta:
Claes Scholander, logistikchef marknadsområde Syd, Sveaskog: 070-249 16 42

Anders Örtendahl, vd Westan logistik: 070-688 83 32
Sveaskogs presstjänst: 08-655 90 50, press@sveaskog.se

Sveaskog är Sveriges största skogsägare. Vi vill visa vägen till ett hållbart samhälle och vara ledande i utvecklingen av ett hållbart skogsbruk. Vår viktigaste uppgift är därför att bruka skogen så att klimatnyttan, den biologiska mångfalden liksom sociala och ekonomiska värden förstärks både nu och för framtida generationer. Vi har drygt 800 anställda i hela Sverige. Sveaskog ägs av den svenska staten. För mer information: www.sveaskog.se

Följande bilagor finns för nedladdning:

Ladda ner Pressmeddelande
Av Sveaskog
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.