Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från I.A Hedin Bil AB
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 29 jan 2020 09:32

Hedin Performance Cars bygger Porsche Center i Linköping

Porsche har expanderat kraftigt på svenska marknaden den senaste femårsperioden. För att möta den växande efterfrågan presenteras nu planerna på en ny fullserviceanläggning – Porsche Center Linköping.

Göteborg, 29 januari 2020

Porsche har de senaste fem åren upplevt stark tillväxt i nybilsförsäljningen på den svenska marknaden. Från 550 sålda bilar 2013 till 2 270 nybilsregistreringar 2019. Framgångarna kommer delvis från ökad försäljning av märkets klassiska sportbilar 911 och 718, men också från nya innovativa laddhybrid-versioner av Cayenne och Panamera. I mars 2020 lanseras en helt ny modellserie som redan har rönt stort intresse hos kunderna. Den helelektriska sportbilen Porsche Taycan.

Med stor efterfrågan och ett växande modellprogram ser Porsche Sverige behov av att öka kapaciteten i återförsäljarledet. Under de senaste 14 månaderna har tre helt nya Porsche Center invigts. Totalt finns idag därmed tio Porsche Center i Sverige.

Linköping och hela Östergötland har en stark ekonomisk utveckling och Porsche kan sedan tidigare erbjuda sina kunder en auktoriserad serviceverkstad, Porsche Service Center Linköping. För att bättre kunna möta den lokala efterfrågan i området etableras nu en helt ny fullserviceanläggning, Porsche Center Linköping. Det innebär att verksamheten utökas med nybilsförsäljning och nya Porsche Center kommer därmed att helt ersätta den befintliga verksamheten.

– Under de senaste åren har vi sett en mycket stark utveckling av försäljningen av Porsche i Sverige. säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige. Med etableringen av Porsche Center Linköping stärker vi vår position i en viktig tillväxtregion med ett starkt näringsliv och goda affärsmöjligheter.

Porsche Center Linköping kommer att drivas av Hedin Performance Cars. Bolaget är sedan tidigare etablerade i Sverige med tre Porsche Center i Göteborg, Borås och Jönköping.

– Sedan 2017 representerar vi Porsche på den svenska marknaden. Under den tiden har affären Porsche fortsatt att utvecklas på ett mycket positivt sätt. Vi är glada att få förtroendet från Porsche att etablera ytterligare ett nytt Porsche Center, säger Anders Hedin, koncernchef för Anders Hedin Invest AB, inom vilket Hedin Performance Cars ingår.

Porsche Center Linköping blir den elfte fullserviceanläggningen i Sverige med lokaler i utkanten av Linköping längs E4. Detaljerad planering inför byggnationen av Porsche Center Linköping har påbörjats och processen med att rekrytera personal till anläggning-ens nyckelpositioner kommer igång senare under 2020. Invigning av fullserviceanläggning-en Porsche Center Linköping beräknas ske under 2022.

I.A. Hedin Bil AB

(publ)

Följande bilagor finns för nedladdning:

200129 Pressmeddelande Hedin Performance Cars bygger Porsche Center i Linköping

Om I.A Hedin Bil AB

Hedin Performance Cars är ett dotterbolag till I.A. Hedin Bil som är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns 32 varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på över 100 platser i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz. www.hedinbil.se ® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.   Hedin Bil-koncernen ingår i Anders Hedin Invest-koncernen tillsammans med Klintberg & Way-koncernen, Mabi Rent, Car to Go Sweden, Hedin IT och I.A. Hedin Fastighet-koncernen. Anders Hedin Invest är även delägare i Lasingoo Sverige AB, Consensus Asset Management AB samt majoritetsägare i Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest-koncernens omsättning för rullande 12 månader beräknas uppgå till ca 27 miljarder SEK och antalet anställda är ca 4 000. 

För ytterligare information Rickard Magnusson, Hedin Performance Cars, tel. 031-385 55 02 Raine Wermelin, Porsche Sverige, tel. 08-553 867 94

Av I.A Hedin Bil AB
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.