Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Privatlån.com
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 9 jan 2020 14:18

Världens dyraste nya bilar 2020

Så länge som det har funnits bilar har det också funnits dyra bilar. Nu när vi precis har klivit in i ett nytt år, passar vi på att kika vilka som uppges vara 2020s mest kostsamma.

Beroende på hur man räknar så har bilar funnits sedan 1700-talet. Den första var “bilen” var i så fall en ångdriven och självgående vagn konstruerad av fransmannen Nicolas-Joseph Cugnot 1769. Först 100 år senare, 1874, tog den tyske uppfinnaren Siegfried Marcus konceptet till en ny nivå och konstruerade en manövrerbar förarbil. Mycket har hänt sedan dess och resten är, som man säger, historia. 

Idag finns det hundratals bilmärken och att välja bil är långt ifrån enkelt. Utöver alla klassiska personbilar produceras det också lyxbilar som säljs för sanslösa summor. I denna artikeln kollar vi närmare på vad som uppges vara världens dyraste nya bilar. Plattan i mattan, nu kör vi.

Dyraste nya bilarna 2020 plats 10-6.

Här nedan rankar vi plats 10-6 rakt upp och ner. Mellan Lamborghini Aventador SVJ (plats 7) och Rimac C Two (plats 6) sker ett rejäl hopp och vi kliver upp i miljondollar-klassen. Vi kan också se att Rolls Royce har knipit två plaster (10 och 8) men att detta lyxmärke får erkänna sig besegrade av sina konkurrenter i de högre positionerna.

10. Rolls Royce Dawn – 346 300 dollar

9. Ferrari 812 GTS – 363 730 dollar

8. Rolls Royce Phantom – 450 000 dollar

7. Lamborghini Aventador SVJ – 570 000 dollar

6. Rimac C Two – 2,1 miljoner dollar

För gemene man är prislapparna på dessa bilar alldeles för saftiga. Men för vissa är det inte otänkbart att låna pengar för att slå till på sin drömbil. Privatlån.com är experter på lån utan säkerhet och erbjuder en smidig jämförelsetjänst mellan olika långivare. Perfekt för den som vill leka med tanken på att exempelvis äga en Rolls Royce Dawn. 

Dyraste nya bilarna 2020 plats 5-1.

5. McLaren Speedtail – 2,25 miljoner dollar

McLaren Speedtail imponerar på flera punkter. Utöver sitt läckra strömlinjeformade yttre kan bilen rusa upp i 403 km/h. Perfekt för autobahn med andra ord. 

4. Mercedes-AMG One – 2,72 miljoner dollar

Mercedes-Benz grundades redan 1926 och firar alltså snart 100-årsjubileum. Under åren har de blivit mästare på att bygga bilar och klassas som ett av världens mest prestigefyllda märken. Nu har de utvecklat AMG One, som beskrivs att vara så nära en Formel-1 bil för gatan man kan komma.

3. Koenigsegg Jesko – 2,8 miljoner dollar

Jesko är extra spännande av en mycket särskild anledning. Den är nämligen svensk. Därför är det så klart synd att inte fler svenskar känner till bilmärket Koenigsegg, som har sitt kontor i Ängelholm. De specialiserar sig på supersportbilar och Jesko är förmodligen deras vassaste kort hittills. Toppfarten uppges landa på 483 km/h. 

2. Aston Martin Valkyrie – 3,2 miljoner dollar

Precis som Rolls Royce och Mercedes Benz är Aston Martin förknippat med lyx. Bilmärket, som ett stort populärkulturellt uppsving med sin medverkan i diverse Bondfilmer, har funnits ända sedan 1915. Nu lanserar de sin supersportbil Valkyrie i 175 upplagor. 

1. Bugatti Chiron – 3,9 miljoner dollar

Lyxbilarnas lyxbil år 2020 är ingen mindre än Bugatti Chiron som landar på en svindlande prislapp på 3,9 miljoner dollar. Denna urläckra pärla kan rusa upp i 500 km/h och ser lika mycket ut som en ultralyxig personbil som en urläcker sportbil. Futuristisk och stilren på en och samma gång. 

Av Privatlån.com

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.