Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Pressmeddelande Direkt
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 30 nov 2019 09:00

Företag som jämför tjänster växer snabbt

Med en allt snabbare tillväxt av företag som säljer varor och tjänster på internet har företag som arbetar med teknologi för att jämföra erbjudanden kunnat växa fram. Dessa detaljerade jämförelser är möjliga tack vare ett sajter numera kan läsas av och in sekundsnabbt av sökrobotar som sedan använder modeller för att lista erbjudandena utifrån de kriterier som användaren sätter.

Finansföretag som till exempel VipBanks.se erbjuder konsumenterna en detaljerad jämförelse av olika alternativ för att låna pengar.

Konsumenterna uppskattar att kunna jämföra tjänster

Denna typ av jämförelsetjänst är mycket uppskattad av konsumenterna som på ett mycket lättvindigt sätt nu kan få snabb insikt i vilka tjänster som är bäst för dem utifrån deras individuella behov.

De konsumenter som använder VipBanks tjänst för att jämföra olika kreditalternativ får en mängd fördelar genom att använda tjänsten. För det första ger tjänsten en trygghet för konsumenterna då dessa nu vet att det finns en oberoende part som ställt samma fråga till marknaden som de ställt. Denna oberoende part är inte heller vem som helst utan ett företag som specialiserat sig just på att jämföra erbjudanden från olika kreditinstitut.

Vidare så går den jämförelse som konsumenten beställer, och erhåller gratis, väldigt fort. Resultatet från undersökningen kommer omedelbart och listar helt säkert fler kreditinstitut än vad kunden kände till innan denna använde tjänsten.

Slutligen, och viktigast, så får konsumenten nu tillgång till information om vilka erbjudanden som är bättre respektive sämre för honom eller henne.

Jämförelser ökar konkurrensen

Jämförelsetjänster är mycket nyttiga för konkurrensen på marknaden. Det är inte bara jämförelser av tjänster som kommer konsumenterna tillgodo utan även jämförelser av produkter som till exempel vitvaror, elektronik, bilar med mera. När det gäller tjänster är de mest kända prisjämförelsetjänsterna de för resor. Tack vare att reguljära bolag är en del av samma biljettbokningssystem är det relativt enkelt att jämföra priserna.

Av Pressmeddelande Direkt

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.