Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Bonnier News MID
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 7 nov 2019 09:00

Bilweb i nytt annonssamarbete med Bonnier News

Nu blir Bilweb bättre för både bilköpare och bilsäljare! Genom ett nytt samarbete med Sveriges ledande mediabolag Bonnier News ska Bilwebs kunder nå nya målgrupper i hela Sverige.

Med start vid kommande årsskifte får landets bilåterförsäljare tillgång till nya och träffsäkra marknadsföringstjänster. Tack vare Bilwebs nya partnerskap med Bonnier News blir det lättare för Sveriges bilåterförsäljare att nå potentiella köpare utanför verksamhetsorten och också nå dem tidigare i köpprocessen.

- Vi vet att bilköpare gör mycket mer av researchen på nätet idag än vad de gjorde tidigare. När de väl kommer in till bilhallen har de redan sett ut en bil, prisjämfört och läst på om de vanligaste felen, säger Mathias Björkman, vd på Bilweb.

I ett första steg av samarbetet kommer ett urval av de bilar som finns på bilweb.se att visas upp för relevanta målgrupper inom Bonnier News. Via interaktiva widgets i kontextuella och relevanta miljöer kan användarna enkelt och modernt starta sin research efter nya bilar. Det kommer finnas widgets med alla bilar till salu men också tematiska widgets där vissa typer av bilar till salu visas.

Målet är att öka värdet av Bilwebs tjänster genom att mer effektivt matcha bilköpare i hela Sverige mot bilar till salu.

- Faller samarbetet ut som det är tänkt kan vi bidra till att minska antalet dagar som en begagnad bil står i bilhallen innan den är såld. Det blir till nytta för bilåterförsäljaren, men vi hoppas vi också på en bättre upplevelse för den som är på jakt efter en ny bil men inte kommit så långt, säger Mathias Björkman.

Ansvarig för projektet på Bonnier News är Daniel Hjertstedt, affärschef på Bonnier News MID-team, Marketing, Insights and Decisions.

- Vi söker just den här sortens digitala partnerskap med duktiga entreprenörer som Mathias Björkman och teamet på Bilweb. Med deras kontaktnät och teknik och vår räckvidd och tyngd på marknaden kan vi göra mycket för att underlätta för Sveriges bilköpare.

Mer information:
Mathias Björkman, VD Bilweb.se, 070-996 64 76
Daniel Hjertstedt, affärschef på Bonnier News MID-team., 070-959 70 36

Om Bilweb AB - Bilweb.se startades 1996 och är en av Sveriges äldsta bilsajter. Här finns 60.000 nya och begagnade bilar till salu från Sveriges bilhandlare. Bilweb utvecklar också offert-tjänster när du ska köpa eller sälja bil.
Om Bonnier News – Sveriges ledande mediehus når över tre miljoner användare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre.

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelande (PDF)
Av Bonnier News MID
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.