Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från PlaceraPengar.nu
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 3 okt 2019 09:43

Hitta finansieringen som passar dig när du ska köpa ny bil

Går du i bilköpartankar och letar efter det bästa lånet? Det är ofta kostsamt att köpa ny bil och att låna pengar är för de flesta en förutsättning för köpet. Här kommer en guide till hur du hittar bästa finansieringen och vad du ska tänka på innan du lånar pengar till bilköpet.

Till skillnad från ett klassiskt billån, där en kontantinsats krävs, har du idag möjlighet att ta ett privatlån, ett så kallat blancolån. Det är ett större lån från banker eller kreditbolag där du inte behöver någon säkerhet. Detta är idag ett av de populäraste lånen eftersom många saknar tillgångar att pantsätta.

Den som väljer att söka lån på nätet kan ansöka direkt på webben och oftast behöver du inte ge någon förklaring till ditt syfte med lånet och vad pengarna ska användas till. Ett privatlån kan användas till många olika användningsområden där det är låntagaren som avgör. Det kan vara så att man lånar pengar för att kunna reparera bilen, köpa nya vinterdäck eller kanske köpa ny bil.

Jämför olika långivare och banker

Det första du ska göra när du har tagit beslutet att låna pengar, är att jämföra olika lån för att hitta det bästa lånet som passar ditt behov bäst. För en bra översikt kan det vara bra att använda sig av en oberoende jämförelsesajt för lån på nätet. Hos placerapengar.nu kan du jämföra olika långivare och banker för att hitta ett privatlån med låg ränta som passar dig.

Att ansöka om ett lån är en relativt smidig process som görs online. Du kommer att få välja ett belopp mellan 10.000 och 600.000 kronor och härefter väljer du din återbetalningstid. De flesta banker har en kalkylator som visar hur mycket lånet kommer att kosta dig i avgifter och effektiv ränta. För att godkänna villkoren och kostnaderna knappar du in dina personuppgifter och härefter skickar du in ansökan.

När du ansöker om privatlån så tittar banker och kreditbolag på följande: din ålder, inkomst, om du har tidigare betalningsanmärkningar. Det görs oftast en kreditupplysning genom UC eller annat företag för att kontrollera din kreditvärdighet. Blir lånet beviljat så kan du räkna med att det tar mellan 1-5 dagar innan du har pengarna på ditt bankkonto. Beroende på din ekonomiska situation har du sedan 1-15 att betala tillbaka lånet, och en fördel är att du när som helt kan göra extra inbetalningar eller betala av hela skulden.

Privatlån med låg ränta

När det kommer till privatlån så bör du ha i åtanke att räntan bestäms av bland annat löptiden. Om möjligt ska du alltid försöka välja en kort återbetalningstid och den lägsta effektiva räntan för att på så sätt undvika att kostnaderna springer iväg. Ett annat tips är att inför framtiden hålla ett extra öga på Riksbankens prognos om räntebanan. Det gör att du kan vara förberedd på eventuella höjningar och sänkningar av styrräntan, vilken i sig har betydelse för att lån kan både bli billigare och dyrare.

Om företaget:

PlaceraPengar.nu hjälper dig att hitta bästa placeringen för dina pengar. Vi har sedan 2012 erbjudit kostnadsfria jämförelser, topplistor, guider och artiklar inom privatekonomi.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu

Av PlaceraPengar.nu

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.