Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Polestar
Allt om Bilar>Pressreleaser

Publicerad 27 feb 2019 14:10

Polestar presenterar nya Polestar 2

Polestar 2 är en ny helelektrisk fastback som innebär att eldrivna prestandabilar erbjuds åt en bredare och alltmer progressiv kundkrets. Den erbjuder kunderna en avantgardistisk design och unik upplevelse i premiumsegmentet för kompakta elbilar. Polestar 2 är den första elbilen som konkurrerar på marknaden med Tesla Model 3, med riktpriser från 39 900 euro[1]. Under de första 12 produktionsmånaderna är riktpriset för lanseringsversionen 59 900 euro[1].

”Polestar 2 är vår första helelektriska bil och första volymmodell. Allting har designats och konstruerats med passion och engagemang. Polestar är ett prestandamärke på elbilsmarknaden, och genom den förestående lanseringen av en serie helelektriska bilar vill vi adressera luftkvalitetsproblemen i världen. Polestar erbjuder eldrivna prestandabilar som är väldigt bra både att äga och köra” säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar. 

Polestar 2 är en femdörrars premium-fastback med två elmotorer och en batterikapacitet på 78 kWh[2], vilket möjliggör en räckvidd på 500 km[3], och den är baserad på Volvo Car Groups anpassningsbara CMA-plattform (Compact Modular Architecture).

Polestar kommer att hantera den viktiga laddningsfrågan med en smart, praktisk och vittgående lösning för Polestar 2. Med en digital anslutningslösning som är tillgänglig både i bilen och via mobilenheter sätter Polestar upp strategiska samarbeten för att ge Polestar 2-ägarna enkel och problemfri åtkomst till de största allmänna laddningsnätverken i världen.

För Polestar ligger det prestanda bakom hela körupplevelsen. Den fyrhjulsdrivna elektriska drivlinan i Polestar 2 producerar 300 kW och 660 Nm. Detta innebär acceleration 0-100 km/h på mindre än 5 sekunder.

Chassits standarddynamik kan höjas med hjälp av Performance-paketet som förbättrar kördynamiken med Öhlins-dämpare, Brembo-bromsar och unika smidda 20-tumsfälgar. Polestars typiska guldfärgade säkerhetsbälten, bromsok och ventilhattar kompletterar det visuella intrycket.

Polestar 2 är en av de första bilarna i världen med ett infotainmentsystem baserat på Android. Androidsystemet ger en solid och anpassningsbar digital miljö för samverkan mellan appar och fordonsfunktioner och erbjuder för första gången integrerade Google-tjänster i en bil – inklusive Google Assistant, Google Maps med support för elbilar och Google Play Store[5]. Naturlig röststyrning och en 11-tums pekskärm ger liv i det nya gränssnittet.

I likhet med alla Polestar-modeller kan Polestar 2 bara beställas online. Riktpriset för lanseringsversionen av Polestar 2 är 59 900 euro[1], abonnemangspriser kommer att följa vid ett senare datum. Förbeställningar kan göras via polestar.com. Produktionen av Polestar 2 startar i början på 2020 i Kina för globala marknader med såväl vänster- som högerstyrning[4].

Slut.

Anmärkning. för redaktörer:

 1. Riktpris:
  EUR: 39 900-59 900 baserat på den tyska marknaden och lokala skatter;
  USD: 63 000 för lanseringsversionen. Minus federalt incitament på 7 500 USD = 55 500 USD för lanseringsversionen;
  RMB: priser i Kina kommer att meddelas vid ett senare datum.
 2. Kina: 72 kWh.
 3. Målvärde 500 km räckvidd i testcykler enl. WLTP (Europa) resp. NEDC (Kina). Målvärde 275 miles EPA (USA).
 4. Inledande lanseringsmarknader: Kina, USA, Kanada, Belgien, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige, Storbritannien.
 5. Google, Google Maps, Google Play och andra relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC.

En fullständig engelskspråkig version av detta pressmeddelande och tillhörande bilder finns på media.polestar.com.

Kontaktinformation
media@polestar.com

Om Polestar

Polestar är ett prestandamärke på elbilsmarknaden och samägs av Volvo Car Group och Zhejiang Geely Holding. Polestar åtnjuter specifika tekniska och konstruktionsmässiga synergier med Volvo Cars, med betydande stordriftsfördelar som resultat. Detta möjliggör framgångsrik utformning, utveckling och produktion av eldrivna prestandabilar under eget märke.

Polestar startade 2017 med Polestar 1 – en lågvolyms eldriven GT-prestandahybrid med 600 hk, 1 000 Nm och en helt elektrisk räckvidd på 150 km – den längsta för alla hybridbilar i världen. År 2019 presenterades Polestar 2 som företagets första helelektriska premiumbil för högre volymer avsedd att konkurrera med Tesla Model 3. I framtiden kommer serien att utökas med Polestar 3, som är en helelektrisk prestanda-SUV.

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelande (PDF)
Av Polestar
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.