Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 27 jul 2016 12:07

Porsche bekräftar: Släpper en kombibil

Porsche Panamera Sport Turismo Concept visades redan 2012. Utseendet på den kommande kombi-versionen borde inte ligga allt för långt ifrån vad vi fick se då.

Porsche Panamera Sport Turismo Concept visades redan 2012. Utseendet på den kommande kombi-versionen borde inte ligga allt för långt ifrån vad vi fick se då.

1/5

Foto: Porsche

2/5

Foto: Porsche

3/5

Foto: Porsche

4/5

Foto: Porsche

5/5

Foto: Porsche

Porsche utökar sitt sortiment av lyxiga familjebilar.

Efter lanseringen av den andra generationens Panamera ska den tyska tillverkaren släppa en kombi-version av modellen, skriver Drive.

Bilen ska börja produceras efter motorshowen i Paris i september.

Den nya generationens Porsche Panamera har beskrivits som världens snabbaste lyxsedan och förra månaden presenterades bilen.

Grundformerna i exteriören från den utgående generationen av Panamera är kvar.

Den nya Panamera är försedd med black panel och interaktiva displayer, och de traditionella bilnycklarna och andra konventionella instrument har minskats betydligt. Nu handlar det till stor del om pekskärmar och individuellt konfigurerbara displayer.

Ska släppa kombibil

Nu står det också klart - även om det har varit en ganska dåligt bevarad hemlighet - att nästa bilmodell även kommer i kombiversion.

Den kommer att börja produceras efter motorshowen i Paris som hålls i september senare i år.

– Vi får se tre karosstyper totalt. Kroppen som vi presenterade i dag kommer att finnas som en lång hjulbas-version och den nya karossen Sport Turismo, säger Gernot Dollner, direktör för Panameras produktlinje, till Drive.

Konceptbilen Porsche Panamera Sport Turismo, som visades 2012, borde inte vara allt för långt ifrån vad vi kan vänta oss av den nya modellen.

 LÄS MER: Mercedes E-klass kombi – så blir de svenska priserna

0-100 km/h på 3,8 sek

De tre nya direktinsprutade biturbomotorer - Panamera Turbo, Panamera 4S och Panamera 4S Diesel - kan utrustas med permanent fyrhjulsdrivning och en ny åttastegad dubbelkopplingslåda. Panamera Turbo drivs av en V8-motor med bensindrift som utvecklar 440 kW/550 hk, medan Panamera 4S Diesel drivs av en V6-motor med 324 kW/440 hk.

Panamera 4S Diesel har en V8-motor med 310 kW/422 hk och 850 newtonmeter.

Den åttacylindriga motorn gör att Panamera Turbo accelererar från 0 -100 km/tim på 3,8 sekunder och har en toppfart på 306 km/h. Om en anser att det är alldeles för lång tid kan man använda sig av Sport Chrono-paketet och då förkortas den tiden med 0,2 sekunder.

Panamera 4S når 100 km/h på 4,4 sekunder och har en topphastighet på 289 km/h, medan dieselmodellen gör 0-100 km/h på 4,5 sekunder och kör 285 km/h som fortast.

 Sugen på en Porsche? Se vad din gamla bil är värd här