Bilar med pizzaugn – pizzajättens genidrag

Pizzaugnen håller pizzorna garanterat varma.
Foto: Dominos
Passagerarsätet är ersatt med förvaring för läsk, servetter och andra tillbehör.
Foto: Dominos

Chevrolets nya satsning innebär knappast något stort steg framåt för bilindustrin. Men för vänner av take away-mat är den en mindre revolution.

Nu ska pizzan aldrig mer vara kall när den kommer fram.

Chevrolets har tillverkat en specialversion av sin småbil Spark för den amerikanska pizza-kedjan Dominos räkning. Den bjuder inte direkt på några Imponerande prestanda, men för de som gillar snabbmat kommer den med flera riktigt smarta lösningar.

BILDER: Världens lyxigaste foodtruck

En sittplats och Inbyggd ugn

DXP – som modellen kallas – har bara en sittplats. Där passagerarsätet brukar sitta finns nu i stället förvaringsutrymmen för dricka, såser, servetter och annat som ska levereras med maten. Men desto viktigare är den inbyggda ugnen bakom förarsätet, som ska kunna hålla pizzorna varma upp till 60 grader på vägen hem till kunden. Väl framme kan den sidomonterade luckan till ugnen enbart låsas upp inifrån bilen för att minska risken att någon hungrig tjuv lägger vantarna på maten.

I USA ska 100 exemplar av DXP tas i bruk under en period på tre månader. Nu återstår det bara att se om uppfinningen får fäste i Sverige.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: