ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

P-bolag utnyttjar gränskaoset

Publicerad 13 jan 2016 11.17
P-bolag hoppas på att resenärer skippar tåget och tar bilen till Kastrup i stället.

P-bolag hoppas på att resenärer skippar tåget och tar bilen till Kastrup i stället.

Foto: Fritz Schibli

Gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark har kritiserats av pendlare och andra som tycker att det blivit för svårt att passera gränsen.

Nu utnyttjar parkeringsbolagen på Kastrup osäkerheten

Det blir billigare att parkera bilen på Köpenhamns flygplats Kastrup. Efter att många upplevt det besvärligt att ta tåget från Sverige till den danska huvudstadens flygplats lockar parkeringsbolagen på Kastrup med billiga parkeringar.

I ett färskt erbjudande meddelar flygplatsens app att du kan parkera din bil på Kastrup för endast 366 danska kronor för en hel vecka. Det är som en jämförelse en bråkdel av vad det kostar att parkera bilen på Arlanda - eller på parkeringarna på den svenska sidan.

GUIDE: Så påverkas du av gränskontrollerna

P-bolagen hoppas på att fler väljer bilen

Många som reser utomlands väljer att resa från Köpenhamn - och då ofta slippa en jobbig mellanlandning i Mellaneuropa - i stället för Stockholm, Göteborg eller Malmö. Och tidigare har de här resenärerna ofta valt att ta tåget till Köpenhamn.

Men efter de nya gränskontrollerna har tågresan blivit både besvärligare och mer tidsödande. Och därför hoppas nu de danska parkeringsbolagen att fler ska ta bilen över bron och parkera på Kastrup.

Förutom ett lågt pris erbjuder Kastrup bokning av p-plats i sin app.