Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya tester kan stoppa dieselmotorer

Marknadsförd som miljöalternativ i USA.
Foto: Hannelore Foerster

Avslöjandet om Volkswagens utsläppsfusk är en kris för hela bilindustrin. Skandalen har satt sökarljuset på dieselmotorer – och kväveoxidutsläpp.

EU vill snabba på införandet av nya tuffare avgastester.

Samtidigt tyder allt mer på att bilindustrin överger dieselmotorerna.

EU ska införa ett nytt test som kallas ”Real Driving Emissions”, RDE, som ska ge mer realistiska data om bilars utsläppsnivåer. I går röstade EU:s miljökommission igenom att processen med det nya testet ska snabbas på så att de nya mätmetoderna kan införas 2017.

Men det nya testet stöter på patrull från biltillverkarna.

Bilindustrin har satsat stort på dieselmotorer, och lanserat dem som miljövänligare alternativ tack vare låga CO2-utsläpp. Inte minst Volkswagen, som sedan 2009 har marknadsfört sin skandaldiesel som ett miljöalternativ i USA. Flera tillverkare menar att man inte hinner utveckla nya generationer dieselmotorer som klarar att leva upp till de nya testerna. Antingen måste gränsvärdena höjas, eller så måste de nya testerna införas senare än 2017.

LÄS MER: 9 av 10 nya dieselbilar klarar inte kraven i praktiken

Fler överger dieselmotorer

Samtidigt tyder mycket på att dieselmotorn håller på att överges. När tillverkarna presenterar sina nya miljösatsningar lyser dieselmotorerna med sin frånvaro. Nu är det plug in-hybrider som gäller. Med en bensinmotor under huven.

Peugeot och Citroën har dieselhybrider på marknaden, men meddelar nu att man slutar tillverka dem. Dieselmotorerna är för dyra, och utanför Europa finns inga köpare.

Volvo har dieselhybrider i sitt modellprogram i skepnad av V60 Twin Engine. Men i nya XC90 satsar man på bensinhybriden T8. I Kina finns S60L T6 Twin Engine – också den bensindriven. Med tanke på att det är bensin som gäller i både USA och Kina – världens största bilmarknader – tyder det mesta på att framtidens laddhybrider från Volvo kommer att baseras på bensinmotorer.

Dyrt att filtrera bort partiklar

Mercedes verkar ha planer på att helt överge dieselmotorn. I en intervju med Autoblog avslöjar en källa på Mercedes att dieselbilarna troligen kommer att ersättas av hybrider med bensinmotorer på sikt. Kostnader och utsläpp är de två samverkande faktorerna. Tillverkarna tvingas till allt dyrare investeringar för att filtrera bort hälsofarliga partiklar och kväveoxider – framför allt i USA som har tuffa gränsvärden.

I Frankrike höjs röster för att förbjuda dieselbilarna i Paris för att förbättra luftkvaliteten.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: