Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 11 aug 2016 16:00

Nya superfartkameran - förarnas stora skräck

Nu blir det svårare för tyskarna att komma undan fartkamerorna.

Nu blir det svårare för tyskarna att komma undan fartkamerorna.

Foto: Vitronic

Här är fartkameran som inte går att undvika.

En tysk firma har utvecklat The Enforcement Trailer - en portabel fartkamera som kan byta plats, mäta flera bilar samtidigt och som dessutom är skottsäker.

Tanken är att de ska vara utplacerade där risken för olyckor är stor och där infrastrukturen inte möjliggör en traditionell fartkamera.

Det är företaget Vitronic som har utvecklat den nytänkande fartkameran.

På platser i Tyskland där infrastrukturen är för tillfället undermålig - exempelvis tillfälliga vägar eller arbetsplatser - och på platser där risken för olycka är större än vanligt ska de här vara utplacerade och hjälpa till med att öka säkerheten på vägarna.

Fartkameran är unik på många sätt då den kan åka byta plats genom att åka framåt och bakåt med hjälp av hjulen som ligger gömde bakom chassit. Den kan också mäta hastigheten på flera olika bilar som kör i flera olika filer samtidigt.

LÄS MER: Stoppade fartdårarna – med genialisk skylt

 

Fartkameran är skottsäker

Fartkameran har ett stort batteri som gör att den kan vara i gång fem dagar i sträck och dessutom så är den skottsäker.

Det kanske inte låter som en särskilt betydelsefull egenskap - att fartkameror beskjuts är inget större problem i Tyskland - men det tyder på att den är extremt tålig och kan därför ta mycket stryk utan att rubbas och tappa sin funktion.

Skulle någon trots det försöka att sabotera fartkameran så finns det ett larm som aktiveras och polis kan tillkallas till platsen.

Dags för ny bil? Se vad din gamla är värd här