Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 30 jun 2016 17:27

Nya färgstarka Citroën C3 är officiell

1/3

Foto: Citroën

2/3

Foto: Citroën

3/3

Foto: Citroën

Mångsidig med egen stil och färgstark personlighet.

Så beskriver Citroën sin nya generation av C3.

C3 är en mycket framgångsrik modell från Citroën. Den har – sedan 2002 – sålt i mer är 3,5 miljoner exemplar.

Den nya generationen C3 har nu presenterats. Energisk, modern, lugn och tilltalande är ord som Citroën använder i sin presentation av den lilla kombikupén.

– Nya C3 visar precis vad Citroën står för. Det är en bekväm bil med personlighet, designad för att tilltala nya kunder, som söker en modern bil full av karaktär. En perfekt utmaning för vår bästsäljare, som står för nästan en av fem sålda Citroënbilar i Europa, säger Linda Jackson, vd på Citroën.

Liknar en mindre C4 Cactus

Designen beskrivs som "iögonfallande och färgstark" och ska ge ett piggt och optimistiskt uttryck. Exteriört är den kanske mest uppseendeväckande förändringen att C3 fått karossprydnader, eller så kallade "airbumps", som också sitter på C4 Cactus.

Interiörmässigt finns ergonomiskt utformade säten och, enligt Citroën, smarta förvaringsmöjligheter och brusreducerande materialval, som filtrerar bort störande ljud från omvärlden.

Mycket av fokus på nya C3 har legat på aerodynamiken. Taket - av version panorama - är fyra centimeter lägre än föregångarens och alla ytor ska vara optimerade för bra luftgenomströmning.

 LÄS MER: Privatleasingtipset – Citroën C4 Cactus

Kameran förbjuden i Sverige

Nya Citroën C3 ska dessutom vara utrustad med den senaste tekniken, inklusive Citroën Connected Cam 1TM - en inbyggd HD-kamera, som låter föraren dela foton och klipp från bilfärden. I nuläget kan dock detta system inte erbjudas i Sverige på grund av kameraövervakningslagen.

Bilen kan vidare utrustas med nyckelfritt system, det vill säga att det går att starta bilen utan att behöva ta nyckeln ur fickan.

Säkerhetsfunktionerna är många. Bland dem finns avancerat förarassistanssystem som inkluderar 3D-navigering med röststyrning, backkamera, samt filbytes- och dödavinkelvarnare, Dessutom finns en 7-tums pekskärm.

Motoralternativen består av tre manuella trecylindriga bensinmotorer: Puretech 68, 82 och 110 samt två manuella dieselmotorer: BlueHD 75 och BlueHD 100 som drivs med den senaste generationens automatiska växellåda EAT6.

Citroën hoppas kunna positionera sin nya C3, som en prisvärd mellanklassmodell . Bilen kommer att presenteras närmare under Paris Motorshow i höst.

 Sugen på en Citroën? Här kan du se vad du får för din gamla bil