Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 6 mar 2015 15:33

Nya Boxer – ny succé

1/3

2/3

3/3

Peugeot bygger vidare på succébilen 308, Årets Bil 2014.

Det största exemplet är nya Boxer som började säljas i höstas.

Där finns tydliga designelement från 308.

Transportbilar med stora skåp säljer allt bättre. Och bland de märken som hänger på trenden och till och med ökat sin andel av marknaden finns Peugeot. Nya Boxer började att säljas i höstas och vi testkörde bilen under några dagar i november.

Släktskapet med 308 syns mest i grillen med nytt emblem, nya strålkastare med snyggare inramning och LED-ljus.

Även interiören skvallrar en del om 308, där instrumentpanelen gjorts om med tydligare bildskärm samt funktioner för Bluetooth.

Men allt det där är mest grädde på moset. Peugeot har framför allt förstärkt karossen, utvecklat ny mekanik för dörrarna, förbättrat bromsarna och utvecklat snålare men starkare motorer.

Fyra motoralternativ

Nya Boxer är fjärde generationen av den populära skåpbilen och Peugeot plockar in en hel del utrustning i bilarna redan i grundnivån. Antisladdsystemet får en start-i-backe-hjälpfunktion. Ett nyttigt tillval är backkamera.

Under huven finns totalt fyra olika motoralternativ. 2,2-litersdieseln kan fås med 110, 130 eller 150 hästkrafter. Toppmodellen har en trelitersdiesel som ger hela 180 hästkrafter. Tyvärr är samtliga endast godkända enligt Euro5-reglerna.

Chassit finns i tre olika längder, från 3,0 till 4,04 meter, och tre olika höjder. Totalt innebär det hela åtta olika typer av utförande på Boxer.