Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 21 apr 2015 12:28

Nu kan du köpa bilen från Fast and Furious

En Toyota Supra som användes som stuntbil i första "Fast and Furious"-filmen är till salu.

En Toyota Supra som användes som stuntbil i första "Fast and Furious"-filmen är till salu.

1/3

Foto: Mecum Auctions

Bilen körs av Paul Walkers karaktär i filmen.

Bilen körs av Paul Walkers karaktär i filmen.

2/3

Foto: Mecum Auctions

Bilen väntas gå för mellan 150 000 och 200 000 dollar.

Bilen väntas gå för mellan 150 000 och 200 000 dollar.

3/3

Foto: Mecum Auctions

Nu kan du lägga vantarna på ett stycke bilfilmshistoria. Den Toyota Supra som körs av Paul Walkers karaktär i första "Fast and Furious"-filmen är nämligen till salu på auktion.

Men om du vill ha bilen gäller det att öppna den stora plånboken. Den väntas nämligen gå under klubban för mellan 1,3 och 1,7 miljoner kronor.

Det här är ingen vanlig Toyota Supra. Den var med i den allra första filmen i "Fast and Furious"-serien, "The Fast and the Furious", från 2001. Där agerade den stuntbil åt Paul Walkers karaktär, undercover-polisen Brian O’Connor.

Toyota Supran används genom hela filmen, bland annat i slutscenen där Walkers karaktär tävlar mot Vin Diesels karaktär och hans Dodge Charger.

Den Toyota Supra som nu är till salu genom auktionsfirman Mecum Auctions är från 1993 och byggdes för filmen av Eddie Paul på The Shark Shop i El Segundo, Kalifornien. Han är känd för att skapa spektakulära stunt, effekter och bilar till filmer.

 

LÄS OCKSÅ: Paul Walkers Nissan Skyline till salu

Extra skjuts med lustgas

Den orange Toyotan har en 3,0-litersmotor och en femväxlad manuell växellåda. Självklart är bilen också utrustad med stuntfjädring, sportstolar och extra kraft med hjälp av lustgasflaskor från Holley Performance.

Bilen har också fått flera förstärkningar för att vara redo för uppdraget som stuntbil, bland annat en kaross som klarar att bilen slår runt.

Skådespelaren Paul Walker, som kör bilen i filmen, dödades i en tragisk olycka i november 2013. Han och vännen Roger Rodas kraschade i en Porsche Carrera GT och dödades. Bilentusiaster över hela världen skakades av nyheten och många frågor väcktes kring vad som hade kunnat orsaka den olyckan.

 

TESTA DINA KUNSKAPER: Minns du bilarna från Fast and the furious?

Relaterat