Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 24 jun 2014 07:00

Nu bygger Tesla fler laddstationer i Sverige

Tesla Model S på laddning.

Tesla Model S på laddning.

1/2

Foto: Tesla

Tesla Model S.

Tesla Model S.

2/2

Foto: Tesla

Elbilstillverkaren Tesla bygger fler snabbladdstationer i Sverige. Totalt finns 14 stationer planerade i Sverige och ett 30-tal stationer ska öppnas i Europa under 2014.

Tesla öppnade tre laddstationer i Tyskland i förra veckan och avslöjade planerna på ytterligare expansion. Teslas vd Elon Musk berättade också att Tesla väntas öka sin försäljning runtom i världen med 55 procent och ett led i den expansionen är att förse Europa med stationer för snabbladdning.

I Sverige planeras för totalt 14 stationer utmed de stora vägarna mellan Stockholm och Malmö, Stockholm och Oslo samt Oslo och Malmö.

Satsar 40 miljarder

Tesla ska också satsa närmare 40 miljarder kronor på en ny batterifabrik. Med nya, mindre och mer effektiva batterier ska Tesla kunna bygga fler och billigare bilar.

Men fler och fler biltillverkare ger sig in i racet om sport- och lyxbilskunderna som vill ha en eldriven bil. BMW har nya i8 klar i sommar och även Audi planerar för en hel rad nya elbilsmodeller. Nya Audi E-tron ska testköras den här veckan och en batteridriven version av supersportbilen R8 ska vara klar i mitten av 2015.

Biltillverkarna räknar med att försäljningen av elbilar når 2,7 miljoner under 2018, att jämföra med 180 000 under 2013.

Relaterat