Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Red Bull slår rekord i snabbast depåstopp

Foto: YOUTUBE

1,88 sekunder. Så lyder det nya världsrekordet för snabbast depåstopp i formel 1. Det var under söndagens tävlingar i Tyskland som team Red Bull klarade Max Verstappens däckbyte på rekordtiden, nederländaren som slutligen också stod som vinnare.

Om det är något jobb som kräver att du har orden ”stresstålig” och ”effektiv” i ditt cv, så är det nog ändå som mekaniker i en formel 1-depå. Här ska däckbyten inte ta mer än 2-3 sekunder, du ska veta din exakta plats i ett stort team och det handlar om enorma summor pengar. 

För några veckor sedan, närmare bestämt under Storbritanniens grand prix, slog stallet Red Bull Racing till med ett världsrekord när de bytte däck på franske föraren Pierre Gasleys bil på endast 1,91 sekunder. En putsning av det gamla rekordet på 1,92. 

LÄS MER: Mario Andrettis Lamborghini säljs i Fort Lauderdale 

Kunde putsas med mer

I sporten där allt handlar om hundra- och tusendelar är det inte ofta rekord putsas med mer än just en hundradel i taget. Att ett depåstopp skulle kunna putsas med hela tre hundradelar (ja, det låter futtigt, men är ändå sensationellt), kändes otroligt. 

1,88 lyder nya världsrekordet och togs av Red Bull Racing, som innehöll det tidigare rekordet. Det var på det 46e varvet som föraren Verstappen knappt hann stanna i depån innan han fick köra i väg igen. I filmen som ni ser nedan är det de ansvariga för höger framdäck som är allra snabbast – i den takten hade ytterligare ett par hundradelar kunnat slipas. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bLehbCYiJmE
Annons: