Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 29 sep 2017 10:32

Petter Solberg jagar VM-silvret med brutet nyckelben

Loëb, till vänster, slåss med Petter Solberg om VM-silvret bakom Johan Kristoffersson.

Loëb, till vänster, slåss med Petter Solberg om VM-silvret bakom Johan Kristoffersson.

1/2

Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Expressens Jan-Erik Berggren.

Expressens Jan-Erik Berggren.

2/2

Foto: JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN

Två gamla rallyvärldsmästare och en svensk ex-världsmästare och ledare av DTM-serien.

Där har ni den högoktaniga trion som slåss om VM-medaljerna bakom Johan Kristoffersson i rallycross-VM.

Det säger också en del om Kristofferssons VM-seger.

Petter Solberg ger inte upp. Efter kraschen i Riga med brutet nyckelben och såriga revben som följd jagar Petter VM-silvret i tyska Buxtehude.

Tuff kamp mellan Loëb, Solberg och Ekström

Både Mattias Ekström – som håller ledningen i DTM-serien inför finalen på Hockenheim – och flerfaldiga rallyvärldsmästaren Sebastien Loëb slåss med Solberg om pallplatserna. Och efter kritiken från både Ekströms Audi-gäng och Loëbs Peugeot-team mot VW:s dubbla VM-titlar så kan fighten bli mer än tuff.

– Buxtehude är en bra bana. Vi har haft några bra race där tidigare. Det är en speciell känsla att komma dit som mästare. Naturligtvis gick det inte som jag skulle ha önskat i Lettland men jag haft tid att reflektera över vad vi gjort under säsongen, säger Solberg i ett pressmeddelande.

–  Ärligt talat, när jag tänker på var vi var när vi började tala med Volkswagen – två titlar och alla dessa segrar var i en annan värld. Men vi gjorde det, och vi har gjort det med det bästa teamet i världen, säger Petter.

LÄS MER: Lewis Hamilton stöttade NFL-stjärnorna 

Fullspäckad motorhelg

Solberg håller humöret upp men innerst inne brinner säkert revanschlusten. Han vill ta ytterligare en VM-medalj, var säker på det.

Tack vare att helgens F1-lopp körs i Malaysia går det att hinna med både lite banracing och lite rallycross i tv-soffan på söndag.

Och på tal om tv. Att Viasat-stjärnan Frida Nordstrand byter kanal till C-More/TV4 kommer att märkas för den svenska tv-publiken. Frida har gjort många uppskattade säsonger i depån och över tid blivit ett bra komplement till Janne Blomqvist och Eje Elgh. Jag hoppas och tror att Viasat snabbt ersätter Frida för det behövs närvaro i depån för att göra racen levande.

***

Det går många rykten om Sebastien Loëb och att han ska göra comeback i rally-VM. Det sägs till och med att fransmannen ska göra Sebastien Ogier sällskap i Citroën nästa säsong. Men från rätt säker källa kan jag meddela att det är mycket osannolikt att Loëb kör rally-VM igen. Där har han allt att förlora, speciellt om han sätter sig i samma team som Ogier.

***

När Peter Mertens var utvecklingschef på Volvo tvingades han se på när Volvo plockade undan all motorsportsatsning. Nu har Mertens fått samma roll på Audi och han verkade njuta när han i veckan fick visa upp märkets nya Formel E-satsning.