Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 20 sep 2017 15:21

Kristoffersson om VM-titeln: Jag har inte smält det än

Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson.

Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Färske världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, besökte Stockholm och fick om och om igen förklara den osannolika säsongen 2017.

– Det har varit ett stort lagarbete där vi haft en bil som fungerat bra i olika förhållanden, det har varit enkelt att vara snabb, sa Kristoffersson.

När Volkswagen Sverige presenterade sin storsatsning på rallycross i vintras träffade jag Johan Kristoffersson och resten av teamet i Stockholm. Och efter en osannolikt bra säsong kom Kristoffersson tillbaka som världsmästare. Volkswagen vann dessutom märkestiteln och Petter Solberg ligger inför de två avslutande tävlingarna tvåa.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att försöka hjälpa Petter att bli tvåa totalt, jag vet att det betyder mycket för honom, sa Kristoffersson ödmjukt.

Lärt sig av Solberg

Då, i vintras, var det många som var oroliga för att Kristoffersson och Solberg hade lite för olika körstil för att kunna fungera bra i samma team.

– Det blev tvärtom, vi har lärt oss mycket av varandra. Jag tycker att Petter kör med lite mindre sladd nu medan jag kanske plockat lite från honom.

– Vi har också byggt bilen så att den är snabb i flera förhållanden. Tidigare försökte jag att optimera bilen bara för snabbhet, det var som att jag försökte springa snabbt på lina. Nu är det istället så att jag springer snabbt på en bred löparbana, säger Kristoffersson.

Inför nästa säsong vill Kristoffersson att VW-teamet fortsätter att utveckla bilen så att den fungerar bra i fight med andra bilar, på flera olika banor och i olika typer av väder.

Vill köra Svenska rallyt

VW-stjärnan tror också att en del av framgången beror på hans rutin från massor av olika tävlingar, att han till exempel kört i STCC och Porsche under åren i rallycross-VM.

– Jag har rutin från olika situationer i ett heat för jag har varit där oftare än andra, det ger resultat.

Nu hoppas Johan Kristoffersson på en fortsättning i rallycross-VM med Volkswagen där han ser elbilen som en naturlig fortsättning. Men han har en speciell dröm: att få tävla i Svenska rallyt igen.

– Det är en dröm att kunna köra den tävlingen.

Ni ser en längre intervju med Johan Kristoffersson på Allt om bilars facebook-sida - här.