Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 20 apr 2017 15:00

Felix Rosenqvist avslöjar sin speciella talang

Felix Rosenqvist debuterar i japanska Super Formula i helgen.

Felix Rosenqvist debuterar i japanska Super Formula i helgen.

Foto: MATTIAS PERSSON

Felix Rosenqvist är tillbaka i Asien för att vinna ännu ett prestigefyllt mästerskap.

Debuten i japanska Super Formula blir ännu en ny klass, ännu en ny bil för mångsysslaren från Värnamo.

– Jag vet att jag kan anpassa mig till olika typer av bilar och mästerskap, förklarar Felix inför helgens första race i den nya serien.

Felix Rosenqvists bilintresse började tidigt hemma i Värnamo. I Allt om bilars poddcast – du hittar alla avsnitt här – berättar Felix om den första tiden och om den första bilen.

– Jag började tidigt med gokart och sysslade också med utförsåkning. Min första bil var en Mercedes 190E, en kompis kraschade den i ett träd.

Som 16-åring flyttade Felix Rosenqvist till Kina för att tävla i Formel Renault.

– Det var väldigt nyttigt för mig. Jag var väldigt blyg på den tiden och jag lärde mig mycket av att flytta hemifrån och att börja ta hand om mig själv. 

Efter året i Kina har det fortsatt att bli nya länder, nya världsdelar, nya bilar och nya mästerskap. Efter succé med segrar i F3 och F3-VM i Macau 2015 hoppades Felix på ett lyft i karriären. 

– Jag siktade på att köra i DTM eller i GP2 men av olika anledningar blev det inte så. Istället valde jag att försöka tävla och köra i så många serier och olika bilar som möjligt.

Förra året tävlade Felix Rosenqvist i flera serier och han testade dessutom flera olika bilar. Han gjorde också ett så kallat simulatorarbete för F1-stallet Mercedes.

– Mercedes och Red Bull har de bästa simulatorerna i F1 och de är väldigt avancerade. Men det skiljer också mycket mellan olika simulatorer. De dyraste och bästa kostar flera miljoner men då kan du också använda den till att verkligen göra olika inställningar på bilen och utveckla bilen, berättar Felix.

Den här säsongen finns Felix Rosenqvist i Formula E samt i det japanska mästerskapet Formula Nippon. Succén från 2016 är en anledning till att Felix vågat tävla i flera mästerskap. I vår poddintervju berättar Felix om vad det var som fick honom att våga prova och varför han vet att han klarar av det.

– Jag känner att jag kan vara snabb i en gräsklippare.

I intervjun berättar Felix också varför han tycker att Formel E är ett så bra mästerskap och hur dte skulle vara att en dag få tävla med elbilarna i Stockholm.

Felix avslöjar i podden också lite om sin relation med managern Stefan "Lövis" Johansson och om hur det var att vinna närmare en miljon kronor i en tv-spelstävling i Las Vegas.

Vi får också veta vad Felix har gemensamt med en annan racerförare som varit och nosat på F1: Alx Danielsson.