Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 31 mar 2017 11:38

Danska attacken på Marcus Ericsson i F1-depån

Marcus Ericsson blev påkörd av Kevin Magnussen vid F1-premiären i Australien.

Marcus Ericsson blev påkörd av Kevin Magnussen vid F1-premiären i Australien.

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST

Danske Kevin Magnussen bad om ursäkt sedan han kört på Marcus Ericssons i F1-premiären i Melbourne i söndags.

Men efterspelet handlade ändå om att svensken beskylldes för att ha varit i vägen.

Det blir en intressant fight mellan Sverige och Danmark i F1 framöver.

Danska tidningen Ekstrabladet jagade en förklaringar till varför Kevin Magnussen misslyckades i F1-premiären i Australien och de hittade en irriterad teamchef i depån. Magnussens chef Günter Steiner kunde inte dölja sin besvikelse och pekade ut svenske Marcus Ericsson som skyldig till kraschen på första varvet. Steiner menade också att svensken inte hade koll på var han var på banan – varken i tävlingen eller i kval och träning.

Men det Steiner helt missat var att Kevin Magnussen redan bett om ursäkt till Ericsson och alla som såg tv-bilderna kunde själva se vilken av förarna som gjorde en felaktig manöver. Ekstrabladet gjorde väl heller inte allt för mycket för att visa upp Magnussens ursäkt – då passade Steiners kritik mot Ericsson bättre i rubrikform.

Jag hoppas att både Marcus Ericsson och Kevin Magnussen håller tungan rätt i munnen framöver för det kommer att bli fler fighter mellan de två. Magnussen var klart efter sin teamkompis Romain Grosjean i Australien och verkar ha det kämpigt med den nya F1-bilen. Vi kan alltså räkna med att både Kevin och Marcus kommer att slåss om platserna 10–15 och båda förarna kör för sin framtid i F1-depån. 

Problem i Sauber-garaget

Samtidigt är det viktigt för förarna att framstå som bättre och snabbare än vad de kanske är och i det politiska spelet ingår det att då och då skylla ifrån sig och peka på andra.

Marcus Ericsson har det också rörigt i sitt eget Sauber-garage sedan Pascal Wehrlein överraskande hoppade av strax före det tredje träningspasset i Australien. Det är högst osäkert om Wehrlein kör för Sauber i Shanghai och kanske bryter han helt med teamet efter den tuffa starten.

LÄS OCKSÅ: "Bästa som kunde hända för VM-fighten" 

Om det är Sverige mot Danmark i F1-VM så är det alla gånger Sverige mot Norge i rallycross-VM. I helgen är det VM-premiär i Barcelona och mitt tips är att fighten framför allt står mellan den regerande världsmästaren Mattias Ekström i Audi och den tidigare tvåfaldige världsmästaren Petter Solberg i Volkswagen. Främsta utmanare är Johan Kristoffersson i VW, Andreas Bakkerud i Ford och Sebastien Loëb i Peugeot. Möjligen kan Timmy Hansen i Peugeot också hota om pallplatser här och där. 

LYSSNA PÅ: Allt om bilars podcast inför rallycross-VM 

Årets rallycross-VM kommer att bli en stenhård fight där det behövs en rad final- och pallplatser för att vinna totalt. Jag tror inte att någon förare som vill vinna VM-titeln har råd att missa en enda final, så tufft är det.

Vill du se rallycross-premiären från Barcelona så är det SVT och SVTPlay som sänder med start 14.00 på söndag. 

LÄS OCKSÅ: Så ska VW vinna VM-titeln i rallycross 

***

NFL har som bekant säsongsuppehåll men i helgen är det premiär i en annan populär amerikansk sport – baseboll. Mitt favoritlag Minnesota Twins ska försöka studsa tillbaka efter ett dåligt 2016 och inleder mot divisionsrivalerna Kansas City Royals. Vill ni hänga med i basebolligan så är det sajten MLB.com som gäller och lyssna gärna också på den svenska podden Veckans MLB. 

Förra året inledde Twins med nio raka förluster – det vill vi inte se igen.