Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 13 feb 2017 10:35

Då får vi se Marcus Ericssons nya F1-bil

Marcus Ericsson och hans F1-bil förra säsongen. Nu får bilarna fetare däck, ny aerodynamik och nya motorer.

Marcus Ericsson och hans F1-bil förra säsongen. Nu får bilarna fetare däck, ny aerodynamik och nya motorer.

Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson vinner F1-racet.

Ja, i alla fall det om att visa upp årets nya bil.

Vi står inför en ny F1-säsong och den är mer spännande än på många år. Flera regeländringar gör att bilarna kommer att se annorlunda ut och de kommer att låta annorlunda. Förarna som sett skisserna och lyssnat på motorerna säger att det kommer att bli en klart häftigare F1-bil än förra året.

De riktigt breda däcken och ny aerodynamik ska höja farten och målsättningen är att varvtiderna ska sänkas med ett antal sekunder jämför med 2016.

Därför är det lite extra spännande inför teamens visningar av sina nya bilar. Flera team har också valt att byta färg på sina bilar.

Marcus Ericssons Sauber-team blir först av alla att visa sin nya 2017-bil. Sauber ska presentera bilder på Marcus Ericssons och Pascal Wehrleins nya tävlingsbil måndag 20 februari, om en vecka. Sauber blir också först med att köra årets bil då de bokat Barcelona-banan för en reklamfilm. Sauber har fått tillstånd att filma sin nya bil de 22 februari, några dagar före de allra första försäsongstesterna.

Testerna startar 27 mars i Barcelona

F1-teamen testar i Barcelona 27, 28 mars samt 1 och 2 mars. Teamen kommer sedan tillbaka till Barcelona 7, 8, 9 och 10 mars.

Renault ska visa sin bil den 21 februari, Force India dagen därpå och Mercedes och Ferrari de följande två dagarna.

F1-säsongen 2017 startar i Melbourne den 26 mars och avslutas den 26 november i Abu Dhabi. Kalendern omfattar totalt 20 tävlingar.

Formel 1: Så ligger teamen till inför säsongen 2017