Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Motorsport

Publicerad 4 maj 2017 18:11

Berggren: Passa på att se Felix Rosenqvist i Porsche på Knutstorp

Felix Rosenqvist tävlar i Porsche Carrera Cup i helgen.

Felix Rosenqvist tävlar i Porsche Carrera Cup i helgen.

Det är mycket snack om Fernando Alonsos första varv i Indianapolis. 

Men för svenska racingfans är STCC-premiären på Knutstorp minst lika intressant.

Här finns både prinsar och kungar.

När McLaren släppte iväg ex-F1-världsmästaren Fernando Alonso till Indy500 så skaffade de sig i ett enda slag mer positiv pr är under de senaste tre säsongernas harvande längst bak i F1-fältet.

Men det var förstås inte därför de lät Alonso tävla i det klassiska loppet, inte bara. McLaren-Honda gör allt för att Alonso ska stanna i teamet efter den här säsongen och kanske kan de till och med låta honom tävla i 24-timmars på Le Mans och i Indy500 för att försöka bli historisk.

Jag gillar Alonsos idé och jag gillar satsningen. Jag hoppas att F1-gänget ser vad som händer med Alonso och McLaren de här veckorna fram till Indy500 och ser till att nästa års kalender tillåter fler att dubblera.

Här hemma har våra egna "Alonsos". Felix Rosenqvist kommer hem till Sverige från sitt tuffa tävlingsprogram internationellt och kör i Porsche Carrera Cup. Och färske WTCC-vinnaren Thed Björk kör i Swedish GT tillsammans med prins Carl Philip.

Ändå är Thed och Felix bara pausunderhållning till nytända STCC som med nya bilar, en mängd nya förare och team drar igång en spännande säsong.

***

Fast på tal om att dubblera har Alonso, Björk och Rosenqvist en bit kvar till Mattias Ekström. Vår rallycrossvärldsmästare kör i rallycross-VM och DTM – samma helg, på samma bana, Hockenheim. Det är att dubblera på riktigt det.

Jag hoppas på en lika spännande tävling på Hockenheim som i Portugal senast. Wow - vilken show det var. Och nu måste det väl vara dags för Johan Kristoffersson att få sin vinst.

***

Häromveckan var Minnesota Twins talang Miguel Sano veckans spelare i MLB och efter fyra raka segrar leder plötsligt Twins American League Central igen – före World Series-laget Cleveland Indians. Houston i AL West är bäst i hela jämna MLB med 19 segrar och nio förluster.