Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 maj 2014 11:30

Mc med design som du älskar eller hatar

Johammer J1.

Johammer J1.

1/4

Johammer J1.

Johammer J1.

2/4

Johammer J1.

Johammer J1.

3/4

Johammer J1.

Johammer J1.

4/4

Här motorcykeln som garanterat kommer att sticka ut i trafiken. Designen är minst sagt annorlunda – och den här eldrivna hojen får en toppfart på 120 kilometer i timmen.

Dessutom saknar motorcykeln både fotreglage och instrumentbräda.

Med en design som man bara kan älska eller hata blir eldrivna Johammer J1 ett udda inslag i trafiken. Ramen är byggd runt batteriet för lägsta möjliga tyngdpunkt, och motorn på 11 kW är integrerad i bakhjulet, men det blir inga snabba färder.

Toppfarten är begränsad till 120 km/h och vikten på 159 alternativt 178 kilo beroende på batteristorlek sätter sina begräsningar. Räckvidden är däremot hela 20 mil med ett 12,7 kWh-batteri.

Ingen instrumentbräda

Till skillnad från många vanliga motorcyklar finns inga fotreglage, i stället kontrollerar man allt på det styre som finns monterat på backspeglarnas stänger. Motorcykeln saknar dessutom instrumentbräda, alla information har i stället integrerats med speglarna.

Johammer J1 är dock ingen större överraskning. Arbetet med att ta fram den eldrivna motorcykeln har tidigare varit känt under namnet ”Biiista”, som för övrigt fortfarande syns på motorcykeln i bildspelet ovan.

Prislapp: 25 000 euro. Johammer J1 kommer i fem olika färger.

Relaterat