ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

MC-mässan – 8 bra nyheter att titta på

Publicerad 27 jan 2016 11.20
Indian Scout Sixty

Indian Scout Sixty

1/8

Foto: Indian

Triumph Street Twin

Triumph Street Twin

2/8

Foto: Alessio Barbanti

TGB BLADE 10001

TGB BLADE 10001

3/8

Foto: TGB

4/8

Foto: BMW

Tuff scrambler från Ducati.

Tuff scrambler från Ducati.

5/8

Foto: Giuliana Casadei

Retrohjälm i kolfiber

Retrohjälm i kolfiber

6/8

Foto: X-Lite

Nytt från Caberg

Nytt från Caberg

7/8

Foto: Caberg

Rejäla stövlar för offroad-äventyret

Rejäla stövlar för offroad-äventyret

8/8

Foto: Sidi

Det finns gott om spännande fartnyheter på MC-mässan i Göteborg.

Och det gäller inte bara nya modeller av motorcyklar och mopeder utan även fyrhjulingar och snöskotrar - bland annat.

Samt förstås massor av tillbehör.

Här är några intressanta nyheter att titta närmare på under MC-mässan - på Svenska mässan - 28-31 januari.

HÄR hittar du hela mässprogrammet.

SCOUT SIXTY

Kallas "den perfekta instegsmodellen i Indian Motorcycle-familjen". Har ny motor på 999 cc samt femväxlad låda. Vidare utlovas effektiv elektronisk bränsleinsprutning och pålitlig vätskekylning. Ska vara välbalanserad med balansvikter samt lätt och smidig. Förväntas föra arvet från den legendariska Scout vidare.

STREET TWIN

Motorcykeln går inte bara att beskådas för sig. Den kommer dessutom att visas med de ombyggnadskit som finns att köpa. Bland de övriga nyheterna från Triumph på mässan finns T120, T120 Black, Thruxton och Thruxton R samt de fullutrustade versionerna av Tiger 800 XCA och XRT. Och nya Bonnevilleserien.

TGB BLADE 10001 EPS

Ny modell av fyrhjuling med servostyrning och en 997 cc V-Twin-motor på 83 hästkrafter. Dessutom låsbar differential både fram/bak. Utlovas även ha effektiv fjädring med ställbara gasdämpare och optimal utväxling. Är utrustad med energibesparande LED belysning.

BMW R NINET SCRAMBLER

Upprätt körställning, högt draget avgassystem, offroaddäck samt ståltank i matt metallic. Det är några av detaljerna på denna motorcykel. Den drivs av samma 1.17-liters boxermotor som R nineT. Har ett 19-tums framhjul med en teleskopframgaffel, som erbjuder extra lång fjädringsväg.

DUCATI SCRAMBLER FLAT TRACK PRO

En MC som härstammar från den amerikanska Dirt track-serien. Kommer i färgen "racing yellow" med lägre styre och Termignoni ljuddämpare. Är en utveckling av Ducatis Scramble Full Throttle.

X-201

En vintage-inspirerad jet hjälm från X-lite. Har flera valmöjligheter när det gäller storlek. Bland detaljerna finns tryckknappar på ytterskalet för visir och/eller skärm, avtagbar innerstoppning samt läderfinish vid stoppning för den rätta looken.

CABERG XTRACE

Kompakt hjälm med sportigt integralskal i termoplast försedd med skärm, som går att ta av. Har tre stora ventilationsöppningar med reglage, vilka kan justeras även med handskar på. Ventilerna är placerade så att luften ska motverka imma samt ge maximal luftgenomströmning.

SIDI ADVENTURE GORE

Denna stövel är gjord i läder och har ett skyddande gore-tex-membran för att hålla borta vatten till hundra procent. Har dessutom plastskydd för vrister och anklar. Innersulan - av nylon - har urtagbart hålfotsinlägg. Spännena liknar dem som finns på motocross-stövlar för att ge en mer praktisk passform.

 

MC-MÄSSAN: Här är alla tider och programpunkter