ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Maserati visar sin första suv Levante

1/4

Foto: Maserati

2/4

Foto: Maserati

3/4

Foto: Maserati

4/4

Foto: Maserati

Maserati visar sin första suv Levante

Så här ser den ut!

Maseratis första suv Levante.

Suven - med treudd i nosen - utlovas ha "enastående" köregenskaper.

Det har ryktats om det italienska bilmärkets suv i flera år. Redan 2003 visades den första konceptbilen, kallad Kubang, upp på bilsalongen i Detroit, USA. Kubang återkom även 2011. Men först har alltså suven blivit helt officiell. Maserati Levante kommer att visas upp på bilsalongen i Genéve i Schweiz första mars.

Ska vara bra i terräng

Designmässigt är det frågan om en aggressiv front med tvådelade strålkastare där den övre delen också kopplas ihop med grillen. De tre karakteristiska ventilationshålen på sidorna finns på plats, som på Maseratis andra modeller. Dessutom den trapetsoidformade c-stolpen med Maseratiloggan.

Maserati höjer - inte oväntat - sin premiärsuv till skyarna och beskriver för första gången terrängprestandan i ett pressmeddelande.

"Chassit är designat för att kombinera enastående prestanda på väg, typiskt för alla Maserati, med oöverträffade köregenskaper även på underlag med dåligt grepp och fantastisk prestanda och komfort offroad", skriver Maserati.

Ska konkurrera med Porsche

Maserati Levante har adaptiv luftfjädring som kan sättas i flera lägen för sportigare utformning. Vidare finns åttastegad automatlåda samt fyrhjulsdrift med systemet Q4, som hos "syskonmärket" Alfa Romeo, dock inte att förväxlas med Audis Q4.

Några detaljer kring motorerna har Maserati ännu inte avslöjat. Det ryktas dock att Maserati Levante ska kunna beställas med två olika bensinmotorer - en V6 och en V8 samt en V6-diesel.

Maserati Levante byggs i Mirafiorifabriken i den norditalienska staden Turin. Produktionen är redan i gång, enligt Maserati. Lanseringen i Europa blir längre fram i vår.

Maserati hoppas att Maserati Levante ska kunna vända på försäljningssiffrorna och även kunna konkurrera med Porsche om kunderna.