ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Marcus Ericssons svenska storsponsor

1/1

Marcus Ericssons svenska storsponsor

Marcus Ericsson har under många år dragit in stora sponsorpengar till sin F1-satsning. Men många sponsorer har inte velat skylta med sin satsning.

Men på årets F1-bil syns ett svenskt företag: teknikföretaget IFS.

IFS är vad Sauber kallar "Principal Partner" för årets säsong.

Lite drygt 100 miljoner kronor. Så mycket pengar påstås det att Marcus Ericsson plockar med sig till F1-teamet Sauber i form av sponsorer. Under Ericssons långa formelbilskarriär beräknas företagsgruppen bakom svenska ha lagt upp cirka 600 miljoner kronor.

Men hittills har väldigt få företag satt sina namn på Ericsson eller hans bilar. Tidigare fanns verkstadsföretsget Olsbergs och flygföretaget Volito Areo med men deras satsning ska ha handlat om blygsamma summor pengar.

 

Svenskt stöd

I år är förstås gången ett svenskt företag tar stor plats i Marcus Ericssons F1-team. Och IFS annonseras som en Principal Partner till Sauber F1 och finns med på både Ericssons och teamkompisen Felipe Nasrs bilar.

IFS levererar mjukvara till en rad företag runtom i världen - bland dem flera i bilbranschen - och över en miljon användare inom sin målgrupp.

IFS-loggan kommer att synas tydligt på två ställen på bilen, på båda förarnas overaller och på båda förarnas hjälmar.

Loggan gör debut i dag när Marcus Ericsson testkör en lätt modifierad fjolårsbil under testdagen i Barcelona. Nästa vecka ska Marcus och Felipe Nasr få sin nya bil.

- Vi är nöjda med att kunna välkomna IFS till teamet. Det är tuffa tider och starka partners är viktigt, säger Saubers teamchef Monisha Kaltenborn på teamets hemsida.