Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericssons F1-team sena med lönerna

Sauber håller på med en slutförhandling med en större sponsor och de pengarna behövs för att fylla några hål i plånboken.
Foto: Mark Thompson
Flera F1-team har svårt med kassaflödet så här veckorna före säsongen drar igång. På onsdag kommer Marcus Ericsson och teamchefen Monisha Kaltenborn till Stockholm för att hålla en presskonferens inför säsongen.
Foto: Joan Valls/Urbanandsport

F1-teamet Sauber - med svenske Marcus Ericsson som en av två förare - har ekonomiska problem.

Enligt välinformerade sajten autosport.com har Sauber inte betalat ut lönerna för februari enligt avtal.

Med mindre än två veckor kvar till F1-premiären i Melbourne, Australien, har Sauber-teamet problem. Enligt sajten autosport.com har Sauber inte betalat lönerna för februari till teamets personal. Alla på lönelistan har fått ut en procentuell del av lönen.

Enligt sajten håller Sauber på med en slutförhandling med en större sponsor och de pengarna behövs för att fylla några hål i plånboken.

I höstas bad Saubers teamchef Monisha Kaltenborn F1-chefen Bernie Ecclestone om ett förskott på de tv-pengar teamet ska få för säsongen 2016.

Förarna Marcus Ericsson och Felipe Nasr bidrar också till teamets inkomster med cirka 300 miljoner kronor per säsong. Båda förarna gjorde tidigt klart med säsongen 2016 vilket tyder på att teamet behövde pengar tidigt för att klara utvecklingen av den nya tävlingsbilen.

LÄS MER: Här är Marcus Ericssons nya F1-bil

Flera team har svårt med kassaflödet

Nya sponsorer är också svenska IFS som finns med sin logotyp på den nya bilen.

Sauber testkörde sin nya bil under de sista fyra testdagarna i Barcelona och hade under Marcus Ericssons ena testdag stora problem med tillförlitligheten i Ferrari-motorn. När Marcus avslutade försäsongstesterna i fredags fungerade bilen ändå bra och Ericsson kunde köra ett drygt 100-tal testvarv i bra fart.

Flera F1-team har svårt med kassaflödet så här veckorna före säsongen drar igång.

På onsdag kommer Marcus Ericsson och teamchefen Monisha Kaltenborn till Stockholm för att hålla en presskonferens inför säsongen.

GRATIS BILVÄRDERING: Se värdet på din bil enkelt här!

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: