Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericsson om de nya kvalreglerna i F1: "Det kan bli rörigt"

Är det mer komplicerat så kan det betyda att det är fler som gör misstag vilket kan gynna oss lite mindre team, säger Marcus Ericsson om de nya kvalreglerna..
Foto: Lars Baron
Marcus Ericsson under försäsongstesterna i Spanien.
Foto: Mikel Trigueros

Regelmakarna i F1 försöker få till ett mer spännande kval.

Men vår svenske F1-förare Marcus Ericsson tror att de nya reglerna kan ställa till det för förarna och teamen.

- Jag har inte satt mig in i alla detaljer men det ser ut att kunna bli rörigt. Sen kan en förändring betyda att fler gör misstag vilket kan gynna oss lite mindre team.

Marcus Ericsson har precis avslutat sina två testdagar med Sauber-teamet i Barcelona. Det var två efterlängtade dagar i bilen.

- Det var skönt att komma igång igen och jag tycker att jag kom in i det rätt snabbt, det sitter rätt bra, berättar Marcus från depån i Barcelona.

I dagarna har det kommit ett förslag på nya regler för kvalet. Är det något ni förare funderar över eller väntar ni på att förslaget verkligen ska gå igenom alla beslutsinstanser?

- Jag har inte tittat på det helt i detalj utan det var först i dag jag gjorde en snabb överblick. Jag tycker att det låter rörigt.

Det nya systemet går ut på att de långsammaste förarna ska slås ut efterhand vilket kommer att kräva att fler kör fler varv.

- Men är det mer komplicerat så kan det betyda att det är fler som gör misstag vilket kan gynna oss lite mindre team, säger Marcus Ericsson.

LÄS MER: Rosenqvist säkrar nytt racingkontrakt – i USA

”Ska göra mer som de andra teamen”

Först nästa vecka får du köra er nya bil, vad vet du om den?

- Sauber har de senaste åren haft ett lite gammalmodigt koncept för hur de jobbar med bilen och inställningarna. Nu ska vi göra lite mer som de andra teamen vilket jag tycker är spännande.

- Det ser också ut som att vår Ferrari-motor har blivit bättre och med en bättre motor och en bättre bil så kan det bli en rolig säsong.

Nu har du tittat på under en träningsdag, är det något team eller någon bil som har imponerat.

- När jag tittar på hur Ferrari-bilen uppträder på banan så ser det ut som att de har tagit flera steg framåt. Och det är roligt för F1 om Ferrari blir lite snabbare.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: