Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 7 maj 2015 10:40

Marcus Ericsson missar träningen

1/2

Foto: Mark Thompson

2/2

Foto: Imago Sportfotodienst

Formel 1-föraren Marcus Ericsson missar den första träningen inför helgens grand prix i Barcelona.

Istället kommer Sauber att låta testföraren Raffaele Marciello köra passet i svenskens bil. Marciello kommer också att ta över Ericssons plats under en del av testerna efter helgens tävlingar.

Formel 1-cirkusen flyttar nu över till Europa inför den femte omgången av mästerskapet. Marcus Ericsson ligger nu på fjortonde plats i mästerskapet med fem inkörda poäng så här långt.

Inledningen på helgens tävling i spanska Barcelona blir tuff för Marcus Ericsson. Han kommer inte att få köra den första träningen på den krävande banan, utan tvingas ge upp sin plats till testföraren Raffaele Marciello – en av de unga förare som ingår i Ferrari Academy.

Även under de planerade testerna efter helgens tävling får Ericsson avstå en del av sin tid i bilen till Marciello.

”Ingen överraskning”

Detta kommer dock inte som någon överraskning för varken Ericsson eller hans manager Eje Elgh, som också är F1-expert hos Viasat.

– Nej, det här kommer inte som en nyhet. Det bestämdes redan när kontraktet skrevs med Sauber att Marcus skulle avstå två träningar. Det samma gäller hans teamkompis Nasr. Det är ett krav från Ferrari, som levererar motorer till Sauber, att de vill ha sin junior i bilen. Det är helt enkelt en uppgörelse med Ferrari, säger han.

– Vi har faktiskt själva valt just Spaniens GP. Vi hade den lyxen att kunna välja var vi skulle avstå. Och här i Barcelona gör det minst skada. Sen har vi valt Kanada. De första en och en halv timmarna är i princip odugliga där, eftersom banan är så smutsig, säger Eje Elgh.

LÄS MER: F1-stjärnan deltar i ökänt rally

Handlar om teamens överlevnad

Sauber är inte ensamma om att låta sina förare stå över träningar för att låta andra förare få chansen att köra en formel 1-bil. Bakgrunden är ekonomi.

– De team som har lite sämre ekonomi måste ta all hjälp de kan få. Det handlar om många bäckar små. Det kan till exempel handla om att man får rabatt på motorer och så vidare. Till och med en sådan förare som Lotus Romain Grosjean måste avstå fler träningstillfällen är Sauberförarna. Det handlar om teamens överlevnad, säger Eje Elgh.

Inför Spaniens GP i helgen har de flesta team uppdaterat sina bilar rätt ordentligt. Under två månader har bilarna varit på turné och teamen har haft lite tid att arbeta med uppdateringar. Nu har man haft en andningspaus och därmed tid att genomföra större förändringar. Och förändringarna är nödvändiga för att man ska ha en chans i konkurrensen.

Ny framvinge på bilen

– Man lär sig hela tiden mycket under resans gång och jobbet påbörjas hemma i fabriken. Nu inför första tävlingen i Europa är tiden lämplig att genomföra de här uppdateringarna. Och den som inte lär sig och hela tiden gör sina bilar bättre åker bakåt. Mercedes med sina stora resurser gör till exempel ganska stora förändringar nu för att säkra sin position längst fram, säger Eje Elgh.

För Sauber och Marcus Ericsson handlar det om en uppdaterad aerodynamik med bland annat en ny framvinge.

– Båda bilarna hade den här vingen redan i Bahrain. Men då fungerade den inte och teamet bestämde sig för att använda den gamla i stället. Nu har den gjorts om och kommer förhoppningsvis att fungera bättre.

Relaterat