Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 aug 2018 12:00

Mamma Rebecca: Sms:et räddade livet på min bebis

David och Rebecca vill informera om hur viktigt det är att inte tumma på säkerheten för barn i bilstolar.

David och Rebecca vill informera om hur viktigt det är att inte tumma på säkerheten för barn i bilstolar.

1/2

Foto: Facebook

David krockade när han var ute och körde med sonen.

David krockade när han var ute och körde med sonen.

2/2

Foto: Facebook

Blott 15 minuter innan bilolyckan skickade mamma Rebecca ett sms till maken David om att kontrollera sonens bilbarnstol en gång till.

Det var hennes ”mammatjat” som räddade livet på parets bebis i samband med en bilolycka, enligt Rebecca själv.

Rebecca Tafaro Boyer, från Memphis i den amerikanska delstaten Tennessee, säger att hon ibland kan uppfattas som en ”överbeskyddande mamma”.

Något som nyligen kan ha räddat livet på hennes bebis, William, enligt henne själv.

Den 15 juli var William och pappa David ute med bilen på ärenden, och Rebecca hade dessförinnan krävt att få en uppdatering via sms varje timme om hur det gick för dem i värmen.

När David skickade en bild på deras sovande bebis, som tryggt satt i sin bilbarnstol, noterade mamma Rebecca att något var fel.

Tiden var då 14:15.

”Bältet sitter för löst, och bröstanordningen sitter för lågt”, skrev Rebecca i ett sms-svar tillbaka.

Det omtalade sms:et.

Foto: Facebook

Tror sms:et blev räddningen

15 minuter senare blev Rebecca uppringd av maken som, i panik, förklarade att de varit inblandade i en bilolycka och krockat med en annan bil i 80 kilometer i timmen.

Efteråt har Rebecca skrivit om händelsen i flera inlägg på Facebook.

I ett långt inlägg förklarar Rebecca att det var hennes första dag tillbaka på jobbet, och även den första dagen ifrån lille William sedan födseln, och därför var hon extra orolig.

Hon menar att hennes ”överbeskyddande beteende” kan ha räddat livet på lille William.

– Vänner, låt oss prata lite om något som min familj tycker gör mig till en jobbig, överbeskyddande mamma: Säkerhet gällande bilbarnstolar, inleder hon inlägget.

https://www.facebook.com/tafarom/posts/10111487202166639

Vaknade inte av krocken

I samband med bilolyckan skadade maken David sina tår, samt bröt ena foten på tre olika ställen. På måndagen veckan efter var han även tvungen att uppsöka läkare på nytt för ytterligare undersökningar och en eventuell operation.

Däremot hade sonen William klarat sig helt och hållet. 

Ja, enligt Rebecca vaknade sonen aldrig ens av krocken.

– Min kära lilla källa till lycka satt så ordentligt fastspänd i sin stol att han inte ens vaknade. Trots kollisionen mellan två bilar flyttade sig bara stolen lite, och William kunde fortsätta sova, säger Rebecca i sitt inlägg på Facebook, och fortsätter:

– Vi förlorade bilen, men bilar kan ersättas, det kan inte mina killar.

Maken David med deras gemensamma son, William.

Foto: Facebook

”Vågar inte föreställa mig...”

Rebecca skriver att hennes make antagligen himlade med ögonen och skrattade när han såg hennes oroliga sms om spännena på bilbarnstolen.

Men hon uppskattar att han samtidigt tog det på allvar.

– Jag är så tacksam över att min make tog den där extra minuten för att se till att William satt säkert i sin stol. Jag vågar inte ens föreställa mig hur det annars hade kunnat sluta. Jag tror verkligen till att anledningen att min familj sitter hemma i soffan med ett par kryckor, i stället för på sjukhuset, är på grund av mitt mammatjat, säger Rebecca angående sms:et hon skickade.

Lille William klarade sig oskadd, mirakulöst nog.

Foto: Facebook

Mamma Rebeccas inlägg har delats över 30 000 gånger den senaste veckan, och hennes budskap har blivit omskrivet i tidningar världen över.

Efteråt valde hon att uppdatera inlägget och lägga till ett förtydligande:

– Jag skrev inte det här för att predika eller skryta om hur bra koll jag har på säkerheten, eller för att pika andra mammor. Och tro mig, som ny mamma har jag insett att jag inte vet så mycket alls. Utan jag skrev det för att det finns miljoner människor där ute som kör omkring med värdefull last som verkligen inte vet att deras barn kan sitta i en olycklig eller utsatt position. Och om det var mitt barn hade jag velat att någon påmint mig om det, säger Rebecca i sitt inlägg.