Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäkinen vill värva Solberg till Toyota

Petter Solberg kan bli aktuell i rally-VM.
Foto: Imago Sportfotodienst

Det kan bli ett riktigt Real Toyota i rally-VM nästa år.

Nye Toyota-chefen Tommi Mäkinen ser ut att jaga två gamla konkurrenter till jobbet som nya förare för Toyota.

Det är lite för bra för att vara sant - ryktet som börjat sprida sig runtom i rallykretsar. Tommi Mäkinen letar förare till Toyotas jättesatsning till rally-VM 2017 och han behöver testförare till det arbete som inleds i mars. Då ska Mäkinen börja det svåra jobbet med att fintrimma och justera allt på bilarna och försöka komma överens med alla i det helt nya stallet.

Toyota ska sköta motortillverkningen i Köln medan Mäkinen ska bygga bilarna hemma i Finland.

När Mäkinen fick ett tydligt "tack, men nej tack" från Chris Meeke, som stannade i Citroën, verkar paniken ha spridit sig hos den annars så lugne flerfaldige rallyvärldsmästaren.

Solberg bekräftar kontakt – Loëb nekar

När Allt om bilar intervjuade Mäkinen före julhelgen ville finländaren gärna ha en lite äldre och rutinerad förare vid sidan om en lite yngre men hungrigare teamkamrat.

Nu säger ryktet att Mäkinen jagar två riktiga veteraner och flerfaldiga världsmästare.

Petter Solberg har pratat med Mäkinen om jobbet medan Sebastién Loëb nekar till att det ska ha tagits en enda kontakt mellan honom och Mäkinen.

Istället ser det ut som att det blir Tommi Mäkinen själv som får göra jungfruturen med den nya rallybilen.

Hyundais stjärna Thierry Neuville blir utan kontrakt nästa år men om inte Neuville gör bort sig helt i år - eller ledsnar på teamet - så kommer han att fortsätta i den koreanska bilen.

Närmast till hands att gå till Mäkinen är ändå norske Petter Solberg. Hans satsning på rallycross-VM skulle bli lite lidande men det känns som att Solberg verkligen vill tillbaka till publiktrycket och intresset runt rally-VM.

Enligt Solberg känner han också att det kan finnas saker han vill åstadkomma i rallyskogen.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: