Lamborghinis nya lyxiga stadsjeep

Lamborghinis konceptbil Urus.

Stora, lyxiga och snabba.
Skaran av värsting-suvar växer.
Snart det dags för Rambo Lambos efterträdare – Urus.

När ordet stadsjeep blev ett källsord var det många lyxbilstillverkare som plockade undan sina allra största bilar. Men Porsches framgång med Cayenne har satt ny fart på lyx-suv-trenden. Bentley, Maserati, Lamborghini och till och med BMW-ägda Rolls-Royce planerar för stora suv:ar med rejält med hästkrafter och körglädje.
Under bilsalongen i Detroit avslöjade Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann att han fått okej från VW-ledningen att bygga en supersnabb lyxsuv.

Hade "Rambo Lambo" tidigare

På 1990-talet hade Lamborghini bilen som snabbt fick smeknamnet Lambo Rambo men sedan det italienska företaget misslyckats med att bygga bilar åt militären så las projektet ned.

Nu är stora suv:ar ett sätt för sport- och lyxbilsmärken att öka på försäljningen.

– Vi vill visa vår nya suv till modellåret 2017, segmentet för lyx-suvar kommer att fortsätta att växa, sa Winkelmann under salongen.

Hoppas på ökad försäljning

2012 visade Lamborghini en konceptbil med namnet Urus och Lambrghini hoppas att tillskottet i modellfamiljen ska betyda 3000 fler sålda bilar per år.

För Lamborghini väntar närmast introduktionen av Huracan, modellen som ska ersätta Gallardo. Hurcan ska börja säljas till hösten.


Här är Lamborghinis största konkurrenter på suv-marknaden.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: