Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lamborghinin alla väntat på: Huracán

1 / 12

Nu avslöjar Lamborghini äntligen efterträdaren till långköraren Gallardo. Helt nya Huracán LP 610-4 axlar manteln med en ny V10-motor på 610 hästkrafter.

I augusti 1879 på tjurfäktningsarenan i Spanska Alicante fick publiken bevittna en sällsynt ilsken tjur – Huracán. Det arga djuret blev en legend tack vare sin oövervinnelighet.

Nu har tjuren återuppstått i skepnad av nya Lamborghini Huracán LP 610-4. Modellen ersätter trotjänaren Gallardo som introducerades för tio år blev den bäst säljande modellen från Lamborghini någonsin.

Under locket sitter en ny 5,2-liters V10-motor på 610 hästkrafter och 560 Nm. 0-100 klaras av på 3,2 sekunder, och upp till 200 på 9,9.

Toppfarten är över 325 kilometer i timmen. Kraften skickas till alla fyra hjulen via en sjuväxlad automatisk dubbelkopplingslåda.

Avancerade system

Huracán har ett nytt hybridchassi byggt i kolfiber och aluminium och väger in på 1422 kilo. Strada, Sport och Corsa heter de olika körlägena som kan väljas via ett reglage på ratten.

Flera system konfigureras om när man byter körläge; växlingspunkter, gasrespons, avgassystem, fyrhjulsdriften och stabilitetssystemen.

Progressiv servostyrning och ännu mer avancerat elektromagnetiskt system för stötdämpningen finns som tillval. Däremot är keramiska bromsar standard på modellen.

Lyxig interiör

På insidan möts föraren av nya digitala instrument på en 12,3-tums skärm.

Här får föraren mängder av information, från varvtal och hastighet till multimedia och navigation. Displayen går att konfigurera efter tycke och smak.

Hela interiören är sydd i nappa och alcantara, och här finns det massor av individualiseringsmöjligheter.

…Bilen har världspremiär på bilsalonegen i Genève i mars, och leveranserna startar kort efter.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: