Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla

Publicerad 28 jun 2019 14:47

Unika Blocket-Saaben har mer än 130 000 visningar

”Vad är det för fel på den EGENTLIGEN?”, undrar säljaren i Blocket-annonsen, när hans Saab inte blivit såld trots de många klicken.

”Vad är det för fel på den EGENTLIGEN?”, undrar säljaren i Blocket-annonsen, när hans Saab inte blivit såld trots de många klicken.

1/5

Foto: Blocket

2/5

Foto: Blocket

3/5

Foto: Blocket

4/5

Foto: Blocket

5/5

Foto: Blocket

”Kanske är det så att din lokalort har blivit ödelagd efter någon valfri katastrof, eller så råkar du helt enkelt bara befinna dig i Teckomatorp.” Så lyder säljannonsen på Blocket som blivit en klickfavorit.

Bilen? En bisarr Saab 900 från 1994.

Har domedagen ödelagt din lokalort? Eller är råkar du bara vara i Teckomatorp i Skåne? Det frågar säljaren Joakim Gudmundsson från Ängelholm i annonsen, som enligt Blocket snabbt har blivit en klickraket på sajten.

Och kanske handlar framgången inte bara om själva bilen, utan också om hur annonsen är utformad:

”Hur som helst så glider du igenom ruinerna i din matchande bil. Du stannar till och äter resten utav konserven med hundmat medan du blickar ut över vidderna. Det råder ingen tvekan om att det är DU som är kingen of the ödemark!”

Och med den inredningen som står till buds kanske det epitetet stämmer bra. Den har ”en friluftsinspirerad klädsel” och den pyntade ratten har förstås inte heller undgått en make-over.

Unikt servicetillfälle

Saaben har 11 000 mil i backspegeln men det är frågan om det blir några fler. För det som är snyggt behöver inte alltid fungera bäst: bilen klarade inte senaste besiktningen och efter den 1 juli får den körförbud. Men för den snabba och händiga entusiasten behöver inte det vara ett hinder, snarare en möjlighet: 

Det öppnar för ”ett UNIKT SERVICETILLFÄLLE”, enligt optimisten Joakim Gudmundsson.

Amerikanare eller japanare?

Den som alltid velat ha en importerad jänkare behöver heller inte bry sig om att kronan är svag gentemot dollarn - för du har redan en amerikanare på plats i Skåne:

”1997 blev bilen importerad som flyttgods från USA till Sverige. Tekniskt sett är ju denna bilen en JÄNKARE!”, skriver han vidare i annonsen.

Joakim Gudmundsson förtydligar kopplingen (vilket kanske är på sin plats):

”Kolla in the orange blinkers, son! Hastighetsmätaren som står i både MPH och KM/H kommer att ge dig garanterat exotiska vibbar när du kör runt i denna maskin!”

Däremot tar kanske den japanska storstilta texten på bilen udden av jänkar-anspråket, även om det mycket riktigt ”bidrar till den internationella prägeln”, som han skriver i annonsen.

Får den inte såld

Men försäljningen verkar inte gå så bra, trots att annonsen är en av Blockets mest klickade:

”130'000+ visningar, och ändå är det ingen som har kommit och haffat högen än? Aj aj aj... Jag menar; vad är det för fel på den EGENTLIGEN?”, undrar Joakim Gudmundsson.

Ja, vad är det egentligen för fel på den?