Testa Volvo V60 hemma – få den levererad till dörren

Nya Volvo V60 kan nu levereras hem för provkörning.
Foto: VOLVO
Förra versionen av Volvo V60 är även den möjlig att provköra på hemmaplan.
Foto: VOLVO

Hinner du inte ta dig till bilhallen för att testa nya eller begagnade bilar? Nu kan du få en levererad hem till dörren – när det passar dig.

Det är i ett samarbete mellan Volvo och Wayke som du kan provköra ny eller begagnad Volvo V60.

Tjänsten testas i tre veckor, i Göteborgs och Stockholms län.

Wayke lanserades hösten 2017, som en konkurrent till Blocket. I våras testade företaget med hemleverans av provkörningsbilar till potentiella kunder.

Även Amazon har använt sig av samma taktik.

Och nu kör Wayke ett större test, där intresserade i både Stockholms och Göteborgs län får testa att provköra bilar på sina egna villkor.

Under tre veckor, med start måndag 22 oktober, går det att boka ”Provkör Volvo”. Som namnet tydligt visar sker det hela i samarbete med Volvo – och det är Volvo V60 som kan testas.

Men inte bara nya Volvo V60, även begagnade V60 går att få levererad hem till dörren vid överenskommen tid. 

LÄS ÄVEN: Test av Volvo V60 – så många getingar får den 

Chauffören kan svara på frågor om Volvo V60

Hur går det då till? Jo, efter bokning via Waykes hemsida (och bekräftelse via sms) så körs bilen till önskad plats av en chaufför från leveransföretaget Tidler. Därefter är det bara att testa bilen, i max 45 minuter. Chauffören är dessutom utbildad i just det fordonet och kan svara på frågor.

– Det blir allt viktigare att förstå vad våra kunder förväntar sig av oss, och utifrån det vill vi överträffa önskemålen. Vi vill vara där kunderna är. Det kallar vi för omtanke, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

Wayke är förstås nöjda med samarbetet:

– Waykes främsta uppgift är att göra bilköp och bilägande enklare, det är för jobbigt och tråkigt i dagsläget. Vi lanserade för ett år sedan, det är både underbart och självklart att slå sig samman med Volvo som har varit en innovationsmotor i bilbranschen 90 år längre än oss, säger Jacob Odqvist, marknadschef på Wayke.

LÄS ÄVEN: Så klarar nya Volvo V60 det tuffa undanmanövertestet  

Annons: