Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla

Publicerad 12 jun 2019 10:15

Säljtoppen: De tio hetaste cabbarna på Blocket i maj

Peugeot 206 cabriolet var den allra hetaste på Blocket under maj månad.

Peugeot 206 cabriolet var den allra hetaste på Blocket under maj månad.

Foto: DAVID JAKOBSSON

Cabbarna går åt som smör i solen. Det märks på Blocket där just nu taklösa alternativ är hett.

– Försommaren är högsäsong för att sälja och köpa en cabriolet på Blocket, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på sajten, i ett pressmeddelande.

Nu är tiden då cabbarna är som mest eftertraktade på Blocket. Enligt köp- och säljsajten finns cirka 4 300 cabbar ute på annons just nu.

– När solen börjar skina säljs de fina bilarna snabbt. Kanske är det just för att solsäsongen är kort och vi vill ha all sol vi kan få under sommaren som cabbar är så populära, säger Tero Marjamäki i pressmeddelandet.

Samtidigt stiger också utbudet vilket gör att priserna pressas. I jämförelse med april månad hade medianpriset för en cabriolet i maj sjunkit med fem procent till 109 000 kronor. 

Dubbelt franskt på pallen

På toppsäljarlistan är fyra av tio modeller franska och bland dem var Peugeot 206 cabriolet den allra hetaste under maj månad. Varannan blev såld inom loppet av en vecka och medianpriset på modellen låg på 24 000 kronor.

– Den har ett fällbart plåttak och fungerar bra även när det är kallt och regnigt som det ju ibland kan vara under de svenska somrarna. Det är också mycket bil för relativt lite pengar, säger Tero Marjamäki.

På en andraplats hamnar Fiat, som såldes till till ett medianpris på 75 000 kronor. Här blev 41 procent av de utannonserade bilarna sålda inom en veckas tid.

Ettan Peugeot hamnar även på tredjeplatsen – men här handlar det om Peugeot 307, som hade ett snittpris på cirka 37 000 kronor.

Amerikanska cabbar på listan

Två amerikaner hamnar också på toppsäljarlistan för maj – det handlar om främst nyare årsmodeller av Ford Mustang och Chevrolet Camaro.

En Ford Mustang cabriolet från 2003 har ett medianpris på 207 000 kronor, medan en Camaro från 2000 har ett medianpris på 102 000 kronor. Av de amerikanska cabbarna såldes tre av tio inom loppet av en vecka.