Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ytterst ovanlig Volvo säljs nu på svenska auktionen

Är en av få Volvo 343 som finns kvar.
Foto: BILWEB AUCTIONS

En ytterst ovanlig Volvo kommer inom kort säljas på auktion. Det är en Volvo 343 från samma år som modellen lanserades och har stått undanställd i en privat samling. 

Volvo 343 lanserades 1976 som ett komplement till 240-modellerna. Modellserien 340/360 uppdaterades och modifierades ett antal gånger, den tillverkades till och med 1991. 

Den här röda Volvo 343, årsmodell 1976, har enbart körts 5 900 mil och är i mycket bra skick. Den värderas till minst 40 000 kronor och kommer säljas på Bilweb Auctions i mitten av september.

LÄS MER: Exklusiv Shelby Mustang auktioneras ut på nätet

Tillhörde Volvos marknadsavdelning

I dag finns knappt några exemplar av Volvo 343 kvar, dessutom är första årsmodellen ännu ovanligare. Just det här exemplaret (nr 220 i produktionen av 1,4 miljoner 340/360-bilar) har stått undanställd hos en Volvosamlare sedan 1984. 

Efter att bilen tillverkades tillhörde den Volvos marknadsavdelning de två första åren. Ett par år senare byggdes den om till manuell växellåda på bilmärkets experimentverkstad och användes samt testades till och med 1984. Sedan köptes den av en utvecklingsansvarig tekniker på Volvo som ställde den i sin samling. 

Bilen är i bra skick och startar med startgas, men behöver nytt batteri och service. 

Foto: BILWEB AUCTIONS
Annons: