Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla

Publicerad 11 apr 2018 16:09

Nu kan du beställa hem provkörning av bil – gratis

Nu slipper du åka till bilhallen för att provköra bilar – det går att beställa hemkörning.

Nu slipper du åka till bilhallen för att provköra bilar – det går att beställa hemkörning.

1/4

Foto: COLOURBOX

2/4

Foto: LEV DOLGACHOV

3/4

Foto: COLOURBOX

4/4

Foto: COLOURBOX

Sugen på att provköra en bil men hinner inte ta dig till bilhallen?  Nu kan du få bilen hemkörd gratis och sedan är det bara att testa på.

– Man kan ju redan beställa hem de flesta andra produkter och det är ju ganska konstigt om själva transportmedlet ska vara ett undantag, säger Martin Fransson, vd på Wayke.

Wayke är Motorbranschens Riksförbunds marknadsplats för bilar, och den största konkurrenten till Blocket i Sverige när det gäller försäljning av bilar. Wayke har satsat hårt sedan lanseringen hösten 2017 för att ta marknadsandelar och nu kommer ytterligare krafttag.

För den som inte hinner eller orkar ta sig till bilhallen för att provköra bilar lanserar nu Wayke provkörning hemma. Ja, det är precis vad det låter som – du beställer provkörning av en viss bil på Waykes sajt och sedan körs bilen hem till dig, på överenskommen tid. Gratis.

Efter att du sedan visat upp körkortet så får du nycklarna och kan provköra bilen. Återlämningen sker på samma plats.

– Bilhandeln behöver utvecklas. Man kan ju redan beställa hem de flesta andra produkter och det är ju ganska konstigt om själva transportmedlet ska vara ett undantag, säger Martin Fransson, vd på Wayke. 

LÄS ÄVEN: ”Välkommet med utmanare till Blocket” 

Från början 20 bilar i Stockholm

Tjänsten är aktiv i Stockholms län redan nu och släpps i andra delar av Sverige under sommaren. Till en början rör det sig om ungefär 20 bilar som går att provköra men det blir fler tillgängliga allt eftersom. 

– Vi vill att det ska vara lika härligt att testa och köpa bil som det är att drömma om det. Wayke ska göra det så smidigt som möjligt genom att skala bort restid och en massa annat onödigt framöver, säger Martin Fransson. 

LÄS ÄVEN: Blocket ser fram emot konkurrensen