Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla

Publicerad 28 okt 2019 13:30

Formel 1-stjärnans Audi RS6 – nu kan den bli din

Foto: NETTIAUTO.COM

Sugen på att köpa en F1-världsmästares gamla Audi? Det handlar om en trimmad RS6 Avant som är till salu på en finsk auktion.

Tidigare ägare: Kimi Räikkönen.

Nya Audi RS6 Avant är nyligen presenterad och ska inom kort rulla ut på vägarna. Den gör det med en mildhybridiserad V8 på 600 hästkrafter och 800 newtonmeter som skickar i väg den tyska kombin till 100 km/h på 3,6 sekunder. Förmodligen är det denna bil du går och väntar på, men ogillar du leveranstider finns det en RS6:a i Finland som kanske kan locka.

Ute på annons finns nämligen en vit RS6 Avant av årsmodell 2014 med 6 900 mil på mätaren. Den är dock uppemot dubbelt så dyr som andra RS6:or av samma årsmodell, i annonsen står nämligen 125 000 euro som pris vilket är detsamma som 1,34 miljoner kronor. Men så är bilen inte standard, den är bland annat BSR-trimmad till 680 hästkrafter (original har 560 hk) och har förhöjd toppfart på 325 km/h.

Antagligen har många oftast sett bakvagnen på denna Audi när Räikkönen kört den.

Foto: NETTIAUTO.COM

Chans att vara i Räikkönens sits

Men det är varken trim eller extrem prislapp som gör att detta objekt sticker ut. Tidigare ägare är nämligen Kimi Räikkönen, den 40-åriga finska formel 1-föraren som i skrivande stund gör sin 309:e F1-start i karriären. Hans största merit är världsmästartiteln 2007 då han rattade Scuderia Ferraris bil F2007. Numera kör han för Alfa Romeo Racing.

Audin är inte lika snabb som Räikkönens tjänstefordon, inte lika dyr heller, men kanske den kan locka till köp hos någon, trots saftigt pris, med tanke på ägarhistoriken.

Annonsen hittar du på nettiauto.com.