Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Exklusiv Shelby Mustang auktioneras ut på nätet

Foto: BILWEB AUCTIONS

En Shelby Mustang GT500 från 1969 som värderas till minst 1,3 miljoner kronor är ett av objekten som det går att buda på under höstauktionen på Bilweb Acutions om två veckor.

Mellan 18 och 19 september går höstauktionen på Bilweb Auctions av stapeln och det går att buda på bilar av alla dess slag. En av dem som du kan bjuda på är en orange Ford Shelby GT500 428 Cobra Jet årsmodell 1969 är i nyskick i minsta detalj. Bilweb Auctions beskriver den så här:

”Bilen är renoverad in i minsta detalj och värderad till över 1,3 miljoner Med sin speciella Cobra- dekor och 7-liters V8 på 335 hästar är modellen ett ”måste-ha” för inbitna samlare av just amerikanska klassiska muskelbilar.” 

Under sex års tid renoverades bilen i slutet av 90-talet i USA. Den togs till Sverige 2003 och har enbart rullat 20 mil. 

LÄS MER: Skönheten såldes för nära 100 miljoner kronor 

Original i alla delar

Bilen är i original i alla detaljer, enbart däcken och kylaren har bytts ut. Bilen har vunnit flera priser på träffar och har även varit utställningsbil på Ford-fabriken i Dearborn. Under locket till förvaringsfacket mellan framsätena finns dessutom Carrol Shellbys autograf.

En annan pärla som man kan buda på är röd Chevrolet Corvette Stingray Cabriolet 396 från 1965 med 431 hästkrafter.

”En överlevare, ”a survivor”, så kallar de dem i hemlandet. De är välvårdade och snyggt inslitna. Vackra spår av medvetet omsorgsfullt brukande. Det här exemplaret kvalar in under alla dessa parametrar.”

 Bilen värderas till mellan 600 och 800 000 kronor.

Annons: