Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Köpa ny bil eller sälja din gamla

Publicerad 24 maj 2017 11:27

Blocket – här säljs bilarna snabbast

Här är en svensk storsäljare som troligen ofta säljs extra snabbt på – Gotland.

Här är en svensk storsäljare som troligen ofta säljs extra snabbt på – Gotland.

Foto: DAVID JAKOBSSON

Det säljs i snitt en bil var tredje minut på Blocket – och snabbast säljer bilarna på Gotland.

– Utbud på begränsad yta. Gotland som ö är en marknadsplats för sig, säger Blockets PR-chef Linnéa Aguero.

Sverigesnittet för sålda bilar på Blocket är 21 stycken per timme, vilket innebär att det säljs en bil var tredje minut.

Ytterligare statistik från Blocket visar att en tredjedel av alla bilar som läggs upp på Blocket säljs inom ett dygn och 66 procent är sålda inom en vecka. Naturligtvis dras sedan snittiden upp av de objekt som ligger riktigt länge.

Listan över var bilar säljer snabbast på Blocket toppas av Gotland. Och Blockets PR-chef har en förklaring:

– Gotland som ö en marknadsplats för sig. Att ta färjan över till fastlandet för att titta på bilar och därtill betala bilplats på färjan hem kan vara en tröskel. Hittar man i stället sin bil på Gotland så är det eventuellt ett lättare beslut att slå till än att träffa flera olika säljare på fastlandet.

"Bäst-i-test-vinnare är populära"

Varför tar det längst tid att sälja en bil på Blocket i Norrbotten?

– Om Gotland har ett visst utbud på begränsad yta, 3 135 kvadratkilometer, så har Norrbotten ett visst utbud på en långt större yta. 97 239 kvadratkilometer, det är ju Sveriges största län. Att ta sig långa distanser kan påverka hur snabbt bilen blir såld.

Vilket bilmärke och modell säljer allra snabbast?

– Det finns två olika sidor av vad som säljer snabbast. Dels har vi rariteter som veteranbilar, speciella importbilar, eller bilar med speciell bakgrund. Kanske en känd tidigare ägare. Flera av de potentiella köparna bevakar Blocket och slår snabbt till när rätt bil dyker upp. Sen har vi bilarna som är populärast såsom nya modeller, bäst-i-test-vinnare, storsäljare i nyhandeln. De bilarna säljer snabbt när priset är rätt, utbudet är begränsat, miltalet är lågt, och det ingår mycket extrautrustning.

LÄS ÄVEN: Mest sökta bilarna på Blocket där du bor